ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καμπάνια για την καθαριότητα στις στάσεις λεωφορείων του Δήμου Παύλου Μελά

kampania pavlou mela13120 minΜε κεντρικό μήνυμα «ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ» σε επιλεγμένες στάσεις λεωφορείων του Δήμου Παύλου Μελά και στο πλαίσιο κοινωνικής εταιρικής υπευθυνότητας, είναι ήδη στον «αέρα» μια καμπάνια που αγγίζει το σεβασμό στο περιβάλλον. Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης της Politis Group (Όμιλος Πολίτη) που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων και στην υπαίθρια διαφήμιση και σήμερα διαχειρίζεται τα Street furniture (bus stops) σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Δήμο Παύλου Μελά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 

Η προβολή των προϊόντων και υπηρεσιών των διαφημιζομένων στις επιφάνειες των στεγάστρων λεωφορείων είναι ένας τρόπος λανσαρίσματος σε στοχευμένα σημεία ενδιαφέροντος ενώ σημαντικό στοιχείο είναι τα κοινωνικά ή διαφημιστικά μηνύματα που λαμβάνει το κοινό μέσω της υπαίθριας διαφήμισης.

Η καμπάνια «ΚΑΝΕΝΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟ», απευθύνεται στο ευρύ κοινωνικό σύνολο με μηνύματα που καλούν τον κόσμο να ακολουθήσει απλές καθημερινές συνήθειες που θα κάνουν τη διαφορά, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπολίτες του. Ο πολίτης καλείται να ευαισθητοποιηθεί και να κινητοποιηθεί ο καθένας ξεχωριστά, να αγαπήσει, να προστατέψει και να εκτιμήσει το περιβάλλον που ζει και κινείται καθημερινά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της POLITIS OUT OF HOME, η εταιρία έχοντας υιοθετήσει ενεργά τον ρόλο του υπεύθυνου “Πολίτη” απέναντι στην κοινωνία, όλα τα χρόνια που αυτή δραστηριοποιείται, αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αφοσίωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος, ανακυκλώνοντας περισσότερους από 10 τόνους σίδερο και 5 τόνους αλουμίνιο το χρόνο, ενώ παράλληλα έχει τοποθετήσει στέγαστρα που φωτίζονται με LED εξοικονομώντας τουλάχιστον 30% κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα έχουν ήδη τοποθετηθεί τα πρώτα στέγαστρα που φωτίζονται με φωτοβολταϊκά.

Σε ότι αφορά το Δήμο Παύλου Μελά, ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, υπενθυμίζει ότι «τα τελευταία χρόνια εφαρμόζουμε πράσινη πολιτική στην πράξη με μια σειρά βέλτιστων ενεργειών που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της βιώσιμης ανάπτυξης. Μέσα από ουσιαστικό διάλογο και συνεργασία με την τοπική κοινωνία, καταφέρνουμε να επιλύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας και ταυτόχρονα να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στο μέλλον. Υλοποιώντας το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, στοχεύουμε σε ένα σύγχρονο Δήμο Παύλου Μελά με Ευρωπαϊκά πρότυπα, επενδύοντας στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, στην Παιδεία και στη συμμετοχή των πολιτών, προσδοκώντας την αλλαγή τρόπου σκέψης και δράσης σύμφωνα με τις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας με Μείωση και Πρόληψη στην Πηγή, Επανάχρηση, Κομποστοποίηση, Ανακύκλωση με διαλογή στην Πηγή και ελαχιστοποίηση της Απόρριψης και Υγειονομικής Ταφής με τον ανάλογο εξοπλισμό και σύμφωνα με τον εγκεκριμένο ΠΕΣΔΑ Κ.Μ. Αξιοποιώντας τα εγχώρια και τα κοινοτικά κεφάλαια συμμετέχουμε στη συντονισμένη προσπάθεια Κεντρικής Διοίκησης του κράτους, Περιφερειών, Δήμων, κοινωνίας των πολιτών και παραγωγικών δυνάμεων για ένα πράσινο βιώσιμο μέλλον με μηδενικά απόβλητα και καλύτερη ποιότητα ζωής για τα παιδιά μας».

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο του 2019, η εταιρεία αποδέχτηκε δύο φορές, να κάνει δεκτά τα αιτήματα προβολής υπερτοπικών δράσεων του Δήμου Παύλου Μελά.

Το πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη 2019, τα Poster του 60ου επετειακού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τη μορφή γραμματοσήμου, φιλοξενήθηκαν σε επιλεγμένες στάσεις του ΟΑΣΘ, στα όρια του δήμου Παύλου Μελά, κατόπιν πρότασης του Εντεταλμένου Διοικητικών Υπηρεσιών Δήμου Παύλου Μελά Στέφανου Βάρφη, συμβάλλοντας στην καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων και επισκεπτών για τη συμμετοχή του Δήμου Παύλου Μελά σε αυτό το διεθνές καλλιτεχνικό γεγονός.

Λίγες ημέρες αργότερα και κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Δεκέμβρη, προβλήθηκε στις στάσεις λεωφορείων, το χριστουγεννιάτικο χωριό Μαγεμένο Στρατόπεδο, μια μεγάλη αγκαλιά για τα παιδιά όλης της πόλης.