ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διευκρινίσεις για τη θεώρηση συνταγών του Στρατού

farmaka10318Από τις 10 Φεβρουαρίου έχει τεθεί σε ισχύ η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο Στρατό. Ωστόσο έχει οριστεί μια μεταβατική περίοδος ως τις 31 Μαρτίου 2020 κατά την οποία θα γίνονται αποδεκτές και χειρόγραφες συνταγές.
Για συνταγές αξίας άνω των 150 ευρώ (ηλεκτρονικές και χειρόγραφες) απαιτείται θεώρηση από ελεγκτή γιατρό. Ύστερα από επικοινωνία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με τον υπεύθυνο του Ταμείου του Στρατού στην Θεσσαλονίκη, υπήρξε η ενημέρωση ότι όταν μία συνταγή του Στρατού είναι ηλεκτρονική και θέλει θεώρηση, πρέπει ο ελεγκτής γιατρός, πριν την εκτέλεση, να την θεωρήσει ηλεκτρονικά, μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης.

Στη συνέχεια ο ασθενής την πάει στο φαρμακείο και ο φαρμακοποιός την εκτελεί κανονικά. Διαφορετικά το σύστημα δεν επιτρέπει την εκτέλεση της συνταγής.

Σε περίπτωση που η συνταγή είναι ηλεκτρονική, αλλά η θεώρηση έχει γίνει χειρόγραφα, τότε πρέπει και η εκτέλεση της συνταγής να γίνει χειρόγραφα. Χειρόγραφη εκτέλεση γίνεται όπως και στις αντίστοιχες συνταγές του ΕΟΠΥΥ.