ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Δρ. Νίκος Λυγερός σε διάλεξη στην Περαία

ligeros21220 min«Η έξυπνη παιδεία ως εφαρμοσμένη διδασκαλία» είναι το θέμα ομιλίας του Στρατηγικού Αναλυτή, Νίκου Λυγερού, σε εκδήλωση που πραγματοποιείται το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου και ώρα 19.00΄στο Αμφιθέατρο του ΚΑΠΠΑ 2000, στην Περαία. Η διάλεξη, που διοργανώνεται από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Περαίας με την ευγενική υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, Αθλητισμού και Πολιτισμού, επιχειρεί να προσεγγίσει παιδαγωγικά, κοινωνικοπολιτισμικά θέματα που καταγράφονται καθημερινά και προβληματίζουν μαθητές εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες.

Βιογραφικό σημείωμα του κ. Νίκου Λυγερού

Ο Δρ. Νίκος Λυγερός είναι ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet) και ένας από τους 50 εξυπνότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η πολυπραγμοσύνη του και το ουσιαστικό έργο του σε κάθε τομέα προκαλεί θαυμασμό: Είναι ερευνητής και διδάκτωρ Μαθηματικών (συνδυαστική, λογική και θεωρία αριθμών) και Πληροφορικής (ανώτερες γλώσσες και αλγοριθμική) στο Πανεπιστήμιο της Λυών.

Στην Ελλάδα διδάσκει ως επισκέπτης Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ είναι επιστημονικός συνεργάτης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών: Κοινωνιοβιολογία Νευροεπιστήμες και Εκπαίδευση). Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Σχολή Στρατολογικού.

Διδάσκει Σκηνοθεσία, Στρατηγική και Φιλοσοφία του Θεάτρου στο Θέατρο Ανδρέας Βουτσινάς. Είναι καθηγητής προικισμένων παιδιών, τεχνικός διερμηνέας και μεταφραστής στα γαλλικά δικαστήρια, γλωσσολόγος, ποιητής, σκηνοθέτης και δημιουργός τεστ ευφυΐας μεταξύ άλλων G-test, Eureka Test και Archimedes Test. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι έχει έντονη ακτιβιστική δράση, διαπνεόμενη από έναν πρωτόγνωρο αλτρουισμό.