ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Καλαμαριάς: Σύσκεψη για τα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού

dimarxeio kalamarias51119 minΣημαντική συνάντηση είχε χθες Πέμπτη 27/2 ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και δια Βίου Μάθησης Καλαμαριάς Αθανάσιος Γιαννακός και οι συνεργάτες του με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νικόλαο Νίτσα και τον διευθυντή σπουδών της Σ.Σ.Α.Σ. ειδικό παθολόγο – λοιμωξιολόγο, Αρχίατρο Ευάγγελο Ψωμά.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν τα μέτρα προετοιμασίας του Δήμου Καλαμαριάς για την αντιμετώπιση της κατάστασης που έχει προκύψει από την εμφάνιση επιβεβαιωμένου κρούσματος του στελέχους covid-19 του κοροναϊού στη Θεσσαλονίκη. Αναλύθηκαν εκτενώς λεπτομέρειες που αφορούν τον ιό, τους τρόπους μετάδοσης, το επιδημιολογικό του προφίλ, αλλά και τους τρόπους διαχείρισής του.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα παρακολούθησης, εναρμονισμού και τήρησης των μέτρων του Ε.Ο.Δ.Υ. στα σχολικά συγκροτήματα της Καλαμαριάς, αλλά και της ορθής ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, των μαθητών αλλά και των γονέων αποκλειστικά από τους ειδικούς. Στη σύσκεψη συμμετείχε τηλεφωνικά και ο ιατρός παθολόγος και Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Κυρατζής.

Επίσης, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του κοροναϊού και με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Παιδείας του Δήμου και των Προέδρων των Σχολικών Επιτροπών, θα πραγματοποιηθεί απολύμανση όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων προμήθεια υλικών προσωπικής καθαριότητας και καθαρισμού (αντισηπτικά, σαπούνια κτλ) .