ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ. Δαρδαμανέλης: «Το μήνυμα της επετείου παραμένει ζωντανά ηχηρό στις καρδιές των Ελλήνων»

dardamanelis25320 minΣτο μήνυμά του για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, υπογράμμισε πως ο τρόπος εορτασμού, λόγω της εφαρμογής των μέτρων εναντίον της εξάπλωσης του Covid-19, χωρίς τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, δεν αφαιρεί ούτε ελάχιστο από το άσβεστο της φλόγας της μνήμης όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία, για αρχές και αξίες που πάνω τους στηρίχθηκε η πορεία και η διαδρομή των Ελλήνων.

Αναλυτικά, το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμαριάς, έχει ως εξής:

«Αγαπητοί μου συνδημότες,
Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου σηματοδοτεί την κορυφαία στιγμή της νεότερης ελληνικής ιστορίας, στην πορεία της σύγχρονης Ελλάδας η οποία ενέπνευσε και τους μετέπειτα αγώνες του ελληνικού λαού.

Το μήνυμα της επετείου παραμένει ζωντανά ηχηρό στις καρδιές των Ελλήνων. Ο τρόπος εορτασμού, λόγω της εφαρμογής των μέτρων εναντίον της εξάπλωσης του Covid-19, χωρίς τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις και παρελάσεις, δεν αφαιρεί ούτε ελάχιστο από το άσβεστο της φλόγας της μνήμης όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τη δημοκρατία, για αρχές και αξίες που πάνω τους στηρίχθηκε η πορεία και η διαδρομή των Ελλήνων.

Η Καλαμαριά και οι δημότες της τιμούν την εθνική επέτειο ενωμένοι, περήφανοι, με σεβασμό στα ιδανικά και στη θυσία των προγόνων μας.
Η Ελλάδα χρειάζεται στις μέρες μας να δώσει τη δική της μάχη επιβίωσης, με ψυχραιμία και πειθαρχία, αλλά και με όραμα ελπίδας.
Η Εθνική μας επέτειος ας λειτουργήσει ως έμπνευση και κίνητρο.

Πρέπει όλοι να αποδείξουμε ότι, την κρίσιμη αυτή ώρα ενώνουμε τις δυνάμεις μας, συσπειρωνόμαστε, αγωνιζόμαστε με αίσθημα υπευθυνότητας και κοινωνικής ευθύνης, με γενναιότητα και συλλογικό σθένος, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ, για να πετύχουμε τον στόχο και για να βγούμε και πάλι νικητές με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Η γαλανόλευκη ας κυματίσει στις ψυχές και στα μπαλκόνια μας!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΤΙΣΣΕΣ!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!».