ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μπλόκα σε διόδια και δρόμους- Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για παραβάτες και αφαιρούνται πινακίδες

moudanion15917Νέα, ακόμη αυστηρότερα μέτρα, ανακοίνωσε σήμερα (8/4/2020) το απόγευμα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Το πρώτο που ανακοινώθηκε είναι ότι από σήμερα, στις 6 το απόγευμα, η Ελληνική Αστυνομία εγκαθιστά σημεία ελέγχου όλων των οχημάτων στα διόδια, αλλά και σε δρόμους, όλο το 24ωρο, από και προς τα αστικά κέντρα. Εξαιρούνται τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, του νοσηλευτικού προσωπικού, της πολιτικής προστασίας, μόνο όμως για τη μετακίνησή τους που αφορά σε υπηρεσιακούς λόγους.

Όσον αφορά στη μετακίνηση μέσω ΚΤΕΛ, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων προς τη φερόμενη βάση της Ε1 δήλωσης μόνιμης κατοικίας τους και χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής, μέχρι τη λήξη των γενικών μέτρων.

Το δεύτερο αφορά, στην αυστηροποίηση των ποινών. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, σε περίπτωση που κριθεί από τα όργανα ελέγχου ότι η προσπάθεια υπεραστικής, δηλαδή εκτός νομού κατοικίας, μετακίνησης γίνεται καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, το πρόστιμο θα διπλασιάζεται στα 300€, θα αφαιρούνται πινακίδες για 60 ημέρες και το όχημα θα επιστρέφει πίσω απ’ όπου ξεκίνησε.