ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γ. Ταχματζίδης: «Το θράσος ορισμένων μελών της αντιπολίτευσης έχει ξεπεράσει κάθε όριο»

taxmatzidis25320 minΤην άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα, τη λήψη απόφασης σχετικά με τη δημιουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στα όρια του Δήμου Λαγκαδά και τους τρόπους αντίδρασης, ζητούν οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δήμου.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν τα εξής:

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, που ουσιαστικά μας έχουν φέρει προ τετελεσμένων γεγονότων, θεωρούμε ότι η συνάντηση της Δευτέρας (στις 20.00 στο Δημαρχείο Λαγκαδά) των επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Λαγκαδά NIKH ANΔPEAΔOY («ΠOΛITEΣ ME OPAMA»), MAPKEΛΛA TAYPIΔOY («ENEPΓOΣ ΔHMOTHΣ»), ΘOΔΩPOΣ TZIAMΠAZHΣ («ΣYMΠPAΞH ΔHMIOYPΓIAΣ»), XPYΣA ΣAMOY («ΔHMOTIKOΣ ΣYNAΓEPMOΣ»), ΦIΛIΠΠOΣ ΓEΩPΓOYΔAKHΣ («ΛAΪKH ΣYΣΠEIPΩΣH») με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας, ΜΙΧΑΛΗ ΓΕΡΑΝΗ, όπως αυτή προτάθηκε από τον Δήμαρχο ΙΩΑΝΝΗ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ, με θέμα τη δημιουργία Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) σε έκταση περιφερειακά του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, δεν έχει πλέον κανένα νόημα.
Αυτό που ζητάμε είναι, η άμεση σύγκληση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, με ένα και μοναδικό θέμα, τη λήψη απόφασης σχετικά με τη δημιουργία της ΜΕΑ στα όρια του Δήμου Λαγκαδά και τους τρόπους αντίδρασης».

Με αφορμή αναφορές στον τύπο για το θέμα της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) από μερίδα μελών της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η αμετροέπεια και το θράσος ορισμένων μελών της αντιπολίτευσης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Οι θεσμικοί παράγοντες θα πρέπει να μάθουν να σέβονται τη θέση τους και να αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των καταστάσεων, ιδιαίτερα όταν έχουν την ιδιότητα του γιατρού. Προφανώς σκοπός τους δεν είναι η ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά η δημιουργία θορύβου με την παρουσία φίλων τους. Εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε. Δεν ανεχόμαστε και δε συγχωρούμε ψέματα και συκοφαντίες.
Αντιπολίτευση για λόγους επικοινωνιακούς και εντυπώσεων είναι πλέον πρακτικές αναχρονιστικές και αποτελούν πολιτικές σαλτιμπάγκων, ειδικά όταν κάποιοι από αυτούς και για το ίδιο θέμα τηρούσαν «σιγή ιχθύος» τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα, αγωνιώντας για το μέλλον τους, βγάζουν κορώνες και αναδεικνύονται σε πρωταθλητές της… κωλοτούμπας. Ποιον πάνε να κοροϊδέψουν;
Λογοδοτούμε στους πολίτες και δε θα ακολουθήσουμε σε καμία περίπτωση αυτόν τον κατήφορο του λαϊκισμού και της οπισθοδρόμησης».