ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» στους Δήμους Αμπελοκήπων Μενεμένης, Πυλαίας Χορτιάτη & Κορδελιού Ευόσμου

proslipseis29118Ξεκίνησε και στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη η διαδικασία αιτήσεων για τις 8μηνες προσλήψεις που αφορούν συνολικά 311 θέσεις εργασίας για προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Όλη η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr . Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τις ειδικότητες και να υποβάλουν τη σχετική αίτηση μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο, από σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουνίου στις 11 το πρωί έως και τη Δευτέρα 6 Ιουλίου (και ώρα 11 το πρωί). Οι αιτήσεις γίνονται στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν το σχετικό πεδίο καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτημάτων.

Η επιλογή, τα κριτήρια επιλογής και περισσότερες πληροφορίες δίνονται από τον ΟΑΕΔ. Οι οριστικοί πίνακες των εργαζομένων μετά την έγκριση του ΟΑΕΔ αποστέλλονται στους αντίστοιχους δήμους.

250 θέσεις για τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Για τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου προβλέπεται η πλήρωση συνολικά 250 θέσεων διαφόρων ειδικοτήτων.
Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ οι οποίοι ανήκουν σε μία τουλάχιστον από τις παρακάτω κατηγορίες:
• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
• εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ
• άνεργοι πτυχιούχοι πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα
• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών
• εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
• εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ)

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr , (www.gov.gr) επιλέγοντας το "Εργασία και Ασφάλιση" - "Αποζημιώσεις και Παροχές" - "Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα" (https://www.gov.gr/ipiresies/ergasiakai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmata-koinophelouskharaktera ). Στη συνέχεια επιλέγουν "Είσοδος στην Υπηρεσία" και "Είσοδος στο Σύστημα" καταχωρώντας τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ.

Επίσης μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση και στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr , χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Οι νέοι χρήστες (χρήστες που δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης ΟΑΕΔ) μπορούν να εισαχθούν στην ηλεκτρονική αίτηση με τους κωδικούς TAXISnet, επιλέγοντας «Σύνδεση στο Σύστημα μέσω πιστοποίησης από την ΓΓΠΣ».

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι άνεργοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την κατάρτιση του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, και ως πιστοποιημένοι χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της διαδικτυακής πύλης του Ο.Α.Ε.Δ., με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), την ειδική «ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΙΑ 36.500 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ (ΚΚΠΠ)/ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ", η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού ( www.oaed.gr ).

269 θέσεις στο Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης

Με την υπ’ αριθμ. Νο 4/2020 ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ του Ο.Α.Ε.Δ. για πρόσληψη ανέργων μέσω του «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ», προκηρύχθηκαν μεταξύ άλλων και 269 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων για τον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης.

Καλούνται οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ενδιαφερόμενοι δημότες- κάτοικοι, ηλικίας 18 ετών και άνω, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη διαδικασία πρόσληψης, να υποβάλλουν ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ αίτηση συμμετοχής από 29 Ιουνίου 11 π.μ. έως και 6 Ιουλίου 2020 11 π.μ. , στο διαδικτυακό τόπο του gov.gr
https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kaiasphalise/apozemioseis-kai-parokhes/programmatakoinophelous-kharaktera (ή στο www.oaed.gr ), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Για σχετικές πληροφορίες (ΟΧΙ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ) μπορείτε να απευθύνεστε στον Ο.Α.Ε.Δ., στο γραφείο ανθρώπινου δυναμικού (τηλ. 2313 313 684, 685, 686, & 687) και στο γραφείο ανέργων του Δήμου (τηλ. 2310 729177).