ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δήμος Λαγκαδά: Αιτήσεις για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών

frontistirio6820 minΓια πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Λαγκαδά σε συνεργασία με Κέντρα Ξένων Γλωσσών του Δήμου, συνεχίζει να προσφέρει υποτροφίες σε παιδιά των οποίων οι οικογένειες έχουν χαμηλό εισόδημα.


 

Το πρόγραμμα υποτροφιών έχει ως εξής:

• Τη συνέχιση στην επόμενη τάξη των παιδιών που ήδη φοιτούν από πέρυσι με υποτροφία και έχουν επιτυχώς ολοκληρώσει την φοίτησή τους. Δικαιολογητικά: 1) Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από την Υπηρεσία) 2) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας 3) Φετινό εκκαθαριστικό 4) Τίτλος απόλυσης μαθητή/αποδεικτικό φοίτησης του προηγούμενου σχολικού έτους. Κατά περίπτωση χρειάζονται: 1) Απόφαση αναπηρίας ΚΕΠΑ σε ισχύ (67% και άνω) 2) Κάρτα Ανεργίας γονέων σε ισχύ 3) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο θα προκύπτει η μονογονεϊκότητα, η πολυτεκνία ή η τριτεκνία.

• Νέες θέσεις για παιδιά γεννημένα τα έτη 2011, 2012,2013 . Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχουν εγγραφεί σε οποιοδήποτε Κέντρο Ξένων Γλωσσών και να είναι δημότες και κάτοικοι του Δήμου Λαγκαδά. Δικαιολογητικά: 1) Αίτηση συμμετοχής (παρέχεται από την Υπηρεσία) 2) Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας 3) Φετινό εκκαθαριστικό, Ε1 και Ε9 4) Βεβαίωση μονίμου κατοικίας 4) Απόφαση αναπηρίας ΚΕΠΑ σε ισχύ (67% και άνω) 5) Κάρτα Ανεργίας γονέων σε ισχύ 6) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το οποίο θα προκύπτει η μονογονεϊκότητα, η πολυτεκνία ή η τριτεκνία. 7) Ενοικιαστήριο συμβόλαιο κατοικίας (αν υπάρχει) Το συνολικό εισόδημα του νοικοκυριού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το όριο της φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.

Αιτήσεις συμμετοχής και δικαιολογητικά κατατίθενται στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Λαγκαδά, διεύθυνση Ματαπά 5, τηλ. 2394025048, από 17/8/2020 έως και 28/8/2020.