ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε Κύμινα και Χαλάστρα ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης για τους αγιασμούς των Σχολείων

ioannidis agiasmoi15920 minΠαρουσία του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη τελέστηκε ο αγιασμός στο ΕΠΑΛ Χαλάστρας. Με εντολή της διεύθυνσης του σχολείου την τελετή του αγιασμού παρακολούθησαν οι πρωτοετείς μαθητές της Α’ Λυκείου.

«Η πανδημία δοκιμάζει την κοινωνία μας που οφείλει να συνηθίσει τα νέα δεδομένα για την προστασία της. Εσείς χρειάζεται να είστε προσεκτικοί, να φοράτε μάσκα και να τηρείτε τα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύεστε εσάς τους καθηγητές σας την οικογένεια σας» τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα απευθυνόμενος στους μαθητές ενώ τους ζήτησε να προστατεύουν και τη σχολική περιουσία καθώς όπως τόνισε «ανήκει σε όλους μας ανεξαιρέτως». Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές του ΕΠΑΛ καλή χρονιά και καλή πρόοδο.

Στην τελετή του Αγιασμού έδωσε το παρόν ο αντιπρόεδρος του ΚΠΟΔΔ και δημοτικός σύμβουλος Αχιλλέας Χαντές.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας και Αξιού Φάνη Αλμπάνη τον Δημοτικό Σύμβολο Θοδωρή Βαλάρη και τους τοπικούς συμβούλους Κυμίνων Ελένη Τούσιου και Στέργιο Κότα, έδωσε το παρόν στην τελετή του Αγιασμού του 1ου και 2ου νηπιαγωγείου Κυμίνων.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους λιλιπούτιους μαθητές, τις νηπιαγωγούς και στους γονείς τους καλή σχολική χρονιά υπογραμμίζοντας ότι η έναρξη της λειτουργίας των σχολείων έγινε με αγώνα δρόμου της δημοτικής αρχής που μόλις το απόγευμα της Κυριακής παρέλαβε και διένειμε τις μάσκες στα περισσότερα σχολεία.

«Παρά τις όποιες καθυστερήσεις του υπουργείου Παιδείας , που θα μπορούσε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει νωρίτερα ώστε όλα να είναι έτοιμα έγκαιρα για το άνοιγμα των σχολείων, εμείς καταφέραμε να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο κουδούνι σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης στο δήμο Δέλτα» τόνισε ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε ότι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς πλήρωσαν το μάρμαρο των καθυστερήσεων της Πολιτείας.

«Ζούμε πρωτόγνωρες και δύσκολες καταστάσεις και καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε όλοι μαζί με συμπονώ ενότητα και αλληλεγγύη. Εμείς σαν δήμος διαμορφώσαμε ένα σχέδιο μέσα στο καλοκαίρι και πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις με υλικοτεχνικές υποδομές για να γίνει πιο εύκολο το έργο των εκπαιδευτικών και πιο ευχάριστη η παραμονή των μαθητών στα σχολικά κτίρια. Επιδιορθώθηκαν βλάβες, έγιναν παρεμβάσεις σε εσωτερικούς και αύλειους χώρους όπου χρειαζόταν έγιναν προσθήκες αιθουσών κλπ. Είχαμε όμως και καθυστερήσεις όπως αυτές με την τοποθέτηση καθαριστριών που δεν ήταν ευθύνη δική μας καθώς μέσα σε 11 ημέρες έπρεπε να προκηρυχτούν οι θέσεις και να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις . Φέτος οι καθαρίστριες που προσλάβαμε ήταν λιγότερες από ότι πέρυσι παρόλο που οι ανάγκες για τον συχνότερο καθαρισμό των αιθουσών (κάθε τρείς ώρες) έχουν αυξηθεί λόγω της πανδημίας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλυφτούν ούτε οι αυτονόητες ανάγκες για την καθαριότητα στα σχολεία» τόνισε ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης.

Στους μικρούς μαθητές και στις νηπιαγωγούς των Κύμινων παραδόθηκε η νέα παιδική χαρά που εγκαταστάθηκε στην αυλή των σχολείων με ολοκαίνουργια παιχνίδια και πλαστικό τάπητα για να περνούν ευχάριστες και δημιουργικές ώρες τα 60 νήπια του 1ου και 2ου νηπιαγωγείου.

Παράλληλα παραδόθηκε όλο το έργο ανάπλασης που περιλαμβάνει νέα περίφραξη του αύλειου χώρου, ανάπλαση των πεζοδρομίων περιμετρικά του σχολείου και ράμπα που τοποθετήθηκε για την πρόσβαση στο σχολείο ατόμων με κινητικά προβλήματα.

«Τα νηπιαγωγεία των Κυμίνων με τις εξαίρετες νηπιαγωγούς και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις φιλοδοξούμε να αποτελέσουν πρότυπο όχι μόνο για την Ενότητα Αξιού και για τον Δήμο Δέλτα άλλα και για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Στα σχολεία του Δήμου Δέλτα για τον Αγιασμό μέλη της διοίκησης του Δήμου

Σε σχολεία όλων των βαθμίδων σε κοινότητες του Δήμου Δέλτα βρέθηκαν χθες μέλη της διοίκησης του Δήμου για να ευχηθούν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά και να μεταφέρουν τις ευχές του Δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη.

Στον Αγιασμό του 5ου νηπιαγωγείου Διαβατών παρέστη η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δέλτα Χρύσα Γεωργιάδου. Το σχολείο μετά από τις επίμονες προσπάθειες του Δημάρχου και της διοίκησης του Δήμου μετεγκαταστάθηκε από τις παλιές εργατικές κατοικίες Διαβατών στο πρώην 2ο νηπιαγωγείο Νέας Μαγνησίας , το κτίριο του όποιου κρίθηκε κατάλληλο για τη φιλοξενία των νηπίων.

«Σήμερα είναι μια μέρα γιορτής, καθώς τα παιδιά μας βρίσκονται πλέον σε νέο περιβάλλον σε ένα σχολείο κατάλληλο με όλες τις υποδομές και κυρίως με αυλή για να παίζουν οι μικροί μαθητές. Έχει γίνει πραγματικά μια τεράστια προσπάθεια από όλους μας στην διοίκηση του δήμου και κυρίως από τον Δήμαρχο να δοθεί λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα. Πριν από χρόνια είχε οργανωθεί ο σύλλογος γονέων του συγκεκριμένου σχολείου, την σύσταση του οποίου είχα υπογράψει ως δικηγόρος με αυτουργούς γονείς που διεκδικούσαν το καλύτερο για τα παιδιά τους. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι με τον ίδιο ζήλο συνεχίζουν τη δραστηριότητα του συλλόγου εξίσου άξιοι και ενεργοί γονείς. Έγιναν πολλές προσπάθειες για την απόκτηση ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τα νήπια, που εισακούστηκαν από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου και πραγματοποιήθηκαν» τόνισε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου. Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επισκέφτηκε νωρίτερα το 3ο δημοτικό σχολείο Σίνδου όπου παραβρέθηκε στην τελετή Αγιασμού.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης παρέστη στον Αγιασμό στο Γυμνάσιο -Λύκειο Μαγνησίας και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μαγνησίας εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη. «Η ασφαλής λειτουργία των σχολείων στον μέγιστο βαθμός για όλους και πρωτίστως των μαθητών χρειάζεται συνεργασία όλων, γονέων, εκπαιδευτικών και της τοπικής κοινωνικής. Χρειάζεται να προασπίσουμε τις συνθήκες ασφάλειας από ανεύθυνους ανθρώπους που είτε βανδαλίζουν δημόσια σχολεία τα οποία δημιουργήθηκαν με χρήματα πολιτών είτε δημιουργούν προβλήματα με βάση τη δική τους αντίληψη για την πανδημία. Πρόσφατα παραδείγματα οι βανδαλισμοί εδώ στο δεύτερο δημοτικό σχολείο και σε άλλες σχολικές δομές που είχαμε φροντίσει και ανακαινίσει» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και μετέφερε και τις ευχές του Δημάρχου για καλή και δημιουργική χρονιά.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Βούλα Ελευθεριάδου επισκέφτηκε το 2ο Δημοτικό Διαβατών συνοδευόμενη από την τοπική σύμβουλο Κατερίνα Σπυρίδου και το Λύκειο Καλοχωρίου όπου παραβρέθηκε μαζί με εκπαιδευτικούς μαθητές και γονείς στον Αγιασμό εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη. Η κ Ελευθεριάδου ευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά τονίζοντάς τους την ανάγκη να ακολουθήσουν όλα τα μέτρα προστασίας με ευλάβεια και οι μεγαλύτεροι να βοηθήσουν τους μικρότερους σε ηλικία μαθητές για να συνηθίσουν να φοράνε μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις. «Φοράω μάσκα σημαίνει προστατεύομαι και κατ’ επέκταση προστατεύω τους δικούς μου ανθρώπους δηλαδή όσους αγαπώ» τόνισε η κ Ελευθεριάδου και μετέφερε τις ευχές του Δημάρχου για μια δημιουργική χρονιά με υγεία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνης Αντωνιάδης επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ Σίνδου προκειμένου να παραστεί στην τελετή Αγιασμού και να μεταφέρει της ευχές του Δημάρχου στους εφήβους μαθητές, τους καθηγητές και τις οικογένειες τους. Ο κ. Αντωνιάδης ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά με δύναμη και κουράγιο σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς για να αντιμετωπίσουν τις νέες συνθήκες που επιβάλει η πανδημία. Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα Γυμνάσια Αξιού και Ανατολικού όπου παρακολούθησε τον αγιασμό.

Ο πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Βαγγέλης Χαλβατζής, επισκέφτηκε το Γυμνάσιο Διαβατών και το 3ο και 6ο νηπιαγωγείο Διαβατών όπου παραβρέθηκε μαζί με εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς στον Αγιασμό των τριών σχολείων, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη.

«Η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερη και για να μην γίνει επικίνδυνη είναι καλό να ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών και σε συνεργασία με τους δασκάλους θα ανταπεξέλθουμε και θα βγούμε νικητές από αυτή την περιπέτεια» τόνισε ο κ. Χαλβατζής που έδωσε τα εύσημα στους νηπιαγωγούς τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικοί παιδαγωγοί ενώ ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.

Στο Γυμνάσιο και στο 3ο και 6ο νηπιαγωγείο Διαβατών παραβρέθηκαν η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Διαβατών Πωλίνα Τζίντου και η τοπική σύμβουλος Κατερίνα Σπυρίδου.

Στον αγιασμό του 1ου και 2ου Νηπιαγωγείο Διαβατών παραβρέθηκε η τοπική σύμβουλος Μαρίνα Πεχλιβανίδου. Στον Αγιασμό του 5ου νηπιαγωγείου Διαβατών και του Γυμνασίου – Λυκείου Ν.Μαγνησίας παρέστη ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ν.Μαγνησίας, Θοδωρής Καράδαλης.

Τα σχολεία των κοινοτήτων του Δήμου Δέλτα επισκέφτηκαν πρόεδροι και μέλη των τοπικών συμβουλίων δίνοντας το παρόν σε τελετές Αγιασμών για την πρώτη ημέρα του σχολικού έτους.