ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χωρίς προβλήματα οι αγιασμοί στα σχολεία του Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης

agiasmoi ampelokipoi15920 minΧωρίς προβλήµατα και µε τις καθιερωµένες τελετές αγιασµού των σχολείων ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο ∆ήµο Αµπελοκήπων-Μενεµένης. Φέτος, λόγω της πανδηµίας του κορονοϊού, οι αγιασµοί πραγµατοποιήθηκαν σε ειδικό καθεστώς σύµφωνα µε τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία µε τον ΕΟ∆Υ.

Ο ∆ήµαρχος Αµπελοκήπων – Μενεµένης Λάζαρος Κυρίζογλου παρέστη στους αγιασµούς του 3ου ∆ηµοτικού Σχολείου Μενεµένης, του σχολικού συγκροτήµατος των 3ο- 4ο Νηπιαγωγείων και 3ο ∆ηµοτικό Αµπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 58), του σχολικού συγκροτήµατος των 1ου 6ου 7ου Νηπιαγωγείων και 1ου, 2ου, 12ου ∆ηµοτικών Σχολείων Αµπελοκήπων (οδός Πανταζοπούλου) και του 6ου Νηπιαγωγείου Μενεµένης (περιοχή Καζαντζάκη).

Ο ∆ήµαρχος σε σύντοµο χαιρετισµό του ευχήθηκε καλή και δηµιουργική σχολική χρονιά σε µαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Για την εφετινή σχολική χρονιά (2020-2021) ο δήµος Αµπελοκήπων-Μενεµένης, έχοντας πάντοτε την παιδεία και την εκπαίδευση στην κορυφή, στέκεται στο πλευρό των µαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. O δήµος προέβη µε ίδιους πόρους στην αγορά µασκών για τους µαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τις οποίες βρήκαν στα σχολεία τους µε το πρώτο χτύπηµα του κουδουνιού.

Ο δήµος προέβη σε συνεχείς καθαρισµούς και απολυµάνσεις των σχολικών κτηρίων καθώς και στην αγορά αυτόµατων συσκευών αντισηψίας για την προστασία της δηµόσιας υγείας και της υγείας των µαθητών και των εκπαιδευτικών.