ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σ. Δανιηλίδης: «Σταθερά στο πλευρό των σχολικών κοινοτήτων»

daniilidis agiasmoi15920 minΜήνυμα-πρόσκληση-παραίνεση για τήρηση όλων των μέτρων και των οδηγιών ασφάλειας για την προστασία της προσωπικής αλλά και της δημόσιας υγείας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-12, αλλά και μήνυμα διαρκούς υποστήριξης των σχολικών κοινοτήτων από τη διοίκηση του δήμου, απηύθυνε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή τις τελετές Αγιασμών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στα σχολεία του δήμου για τη νέα σχολική περίοδο 2020-2021.

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Παιδείας Μιχάλη Βουλγαρίδη και τους προέδρους των Σχολικών Επιτροπών Αλεξάνδρα Τερζίδου (Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) και Τριαντάφυλλο Κουσαγιαννίδη (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), παρέστη στους Αγιασμούς σχολείων όπου χοροστάτησαν ιερείς της Ι.Μ. Νεαπόλεως, Σταυρουπόλεως και Συκεών, και ευχήθηκε σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς «καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, με υγεία και όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα».

Οι τελετές των Αγιασμών πραγματοποιήθηκαν στις αυλές των σχολείων με την παρουσία μέρους των εκπαιδευτικών και αντιπροσωπείας μαθητών, φορώντας όλοι μάσκες και κρατώντας τις αποστάσεις, ενώ στη συνέχεια έγινε ο Αγιασμός εντός των αιθουσών όπου περίμεναν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους. Αντιπροσωπευτικό αριθμό αιθουσών επισκέφτηκε και η αντιπροσωπεία του δήμου ανταλλάσσοντας ευχές με μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ ζήτησε να ενημερωθεί και για πιθανά προβλήματα του σχολείου.

«Η περίοδος που ζούμε είναι πρωτόγνωρη και όλοι καλούμαστε να ακολουθήσουμε τους κανόνες και τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων, και να τηρήσουμε τα μέτρα όχι μόνο για την ατομική μας υγεία αλλά και για την προστασία των αγαπημένων μας προσώπων, και της κοινωνίας γενικότερα. Ο κορονοϊός δεν κάνει εξαιρέσεις στις ηλικίες, είναι επικίνδυνος για όλους και πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κρίση με υπευθυνότητα και αλληλεγγύη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, τονίζοντας με έμφαση την αποφασιστικότητα του δήμου «να παραμείνει σταθερός αρωγός των σχολικών κοινοτήτων ενισχύοντας με κάθε τρόπο την ασφάλεια και την υγιεινή εντός των εκπαιδευτηρίων».

«Είμαστε δίπλα σας…»

«Όπως κάναμε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας, αναπτύσσοντας πολλές και δυναμικές παρεμβάσεις, έτσι θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να βρισκόμαστε στο πλευρό όλων και θα είμαστε δίπλα σας για την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης συμβάλλοντας αποφασιστικά στον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον αγώνα της διοίκησης του δήμου για τη βελτίωση και ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, τόνισε την αποφασιστικότητα του δήμου για «συνέχιση του αγώνα για περισσότερα και καλύτερα σχολεία, σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα με διδακτικό και εποπτικό υλικό, αλλά και με πλούσια εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα και δράσεις, όπως είναι το πρόγραμμα της θεατρικής αγωγής σε συνεργασία με το ΚΘΒΕ και της κλασικής μουσικής σε συνεργασία με την ΚΟΘ, που δυστυχώς λόγω της πανδημίας διακόπηκαν».

«Στο δήμο μας η παιδεία και η μόρφωση των παιδιών μας παραμένει σταθερά πρώτη προτεραιότητα. Το μέλλον της χώρας εξαρτάται από την παιδεία και την εκπαίδευση των παιδιών μας, και με την πίστη αυτή υπηρετούμε με έργα και όχι λόγια το δημόσιο σχολείο που πρέπει να επιλέγουν οι γονείς όχι γιατί είναι δωρεάν αλλά γιατί είναι πολύ καλύτερο και από τα πιο ακριβά ιδιωτικά», επισήμανε, δίνοντας έμφαση «στην επαγγελματική και τεχνική εκπαίδευση που πρέπει να αναβαθμιστεί και να φτάσει στα δεδομένα της Ευρώπης». Στο σημείο αυτό κάλεσε τις μαθητικές κοινότητες «να σέβονται και να προστατεύουν τα σχολεία τους από καταστροφές, τονίζοντας ότι «είναι καλύτερο να επενδύομε χρήματα για νέα προγράμματα, δράσεις και διδακτικό υλικό από το να δαπανώνται μεγάλα ποσά για την αντιμετώπιση ζημιών στα κτίρια και τις υποδομές».

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ανέδειξε κατά τους χαιρετισμούς του και την «παρουσία των δημοτικών Κοινωνικών Υπηρεσιών και του Κέντρου Πρόληψης ‘‘ΠΥΞΙΔΑ’’ στο πλευρό των μαθητών και της κοινωνίας», καλώντας εκπαιδευτικούς και μαθητές «να μη διστάσουν να απευθυνθούν προς αυτές τις δομές για την πρόληψη εξαρτήσεων από ουσίες ή και οποιουδήποτε άλλου ψυχικού προβλήματος των νέων».

Τέλος, ειδική σύντομη αναφορά έκανε στα τρέχοντα εθνικά θέματα ευχόμενος «ειρήνη στην περιοχή», απευθύνοντας κάλεσμα «διατήρησης της ενότητας για την απόκρουση οποιουδήποτε κινδύνου ή απειλής που τελευταία προκαλεί ο ταραξίας γείτονάς μας».