ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την περίοδο της πανδημίας για να θεσμοθετήσει την απλήρωτη υπερωρία" - Δ. Τεμπονέρας στον FOCUS FM - HXHTIKO

temponerasΓια μετατροπή του εργαζομένου σε... "λάστιχο" μίλησε στον FOCUS FM 103.6 ο εργατολόγος, Διονύσης Τεμπονέρας.

"Πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύτηκε ο ν.4722/2020, που για πρώτη φορά στην ιστορία θεσμοθετεί την απλήρωτη υπερωρία" δήλωσε ο κ. Τεμπονέρας σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση.

"Αυτό σημαίνει ότι πλέον ο εργοδότης, όσο ο εργαζόμενος είναι σε υποχρεωτική καραντίνα για 7 ή 14 ημέρες, έχει τη δυνατότητα να αναπληρώνει αυτό τον χρόνο απουσίας με μία ώρα επιπλέον υπερωρία, η οποία δεν αμείβεται - εφόσον δεν υπάρχει η δυνατότητα τηλεργασίας", εξήγησε.

Έκανε λόγο για μια "μόνιμη ρύθμιση" και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "η κυβέρνηση, δυστυχώς, εκμεταλλεύτηκε την περίοδο της πανδημίας για να θεσμοθετήσει την απλήρωτη υπερωρία". Όπως είπε, αυτό ουσιαστικά μετατρέπει τον εργαζόμενο σε λάστιχο καθώς "θα φεύγει από το σπίτι του αλλά όταν προκύπτει έκτακτη ανάγκη για την επιχείρηση δεν θα ξέρει πότε θα γυρίσει".

Αναφερόμενος στην τηλεργασία, ο κ. Τεμπονέρας τόνισε ότι "δεν υπάρχει επαρκής εξοπλισμός για να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων για να δουλέψουν εξ΄αποστάσεως" ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για "βιασύνη και προχειρότητα που θα στοιχίσει σε βάρος των εργαζομένων".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Τεμπονέρα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.mixcloud.com/Focusfm/σχολιαζοντασ-την-επικαιροτητα-διονυσησ-τεμπονερασ-250920/