ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

"Αξιοθρήνητη η ανακοίνωση ΥΠΕΞ για Αρμενία - Η Ελληνική Λύση διέσωσε την αξιοπρέπεια του ελληνικού κράτους και την ελληνική στρατηγική" - Κ. Γρίβας στον FOCUS FM - HXHTIKO

GRIVASΑξιοθρήνητη χαρακτήρισε την ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για την Αρμενία ο Καθηγητής Γεωπολιτικής στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στο ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Γρίβας.

Μιλώντας στον FOCUS FM και τη Δέσποινα Μποτίτση και αναφερόμενος στο μνημόνιο κατανόησης με το Αζερμπαϊτζάν που ήταν να συζητηθεί σήμερα στη Βουλή και βγήκε εκτός ημερήσιας διάταξης μετά από σχετική επιστολή του Κυριάκου Βελόπουλου, ο κ. Γρίβας είπε χαρακτηριστικά ότι "η Ελληνική Λύση διέσωσε και την αξιοπρέπεια του ελληνικού κράτους αλλά και την ελληνική στρατηγική"! Δεν γίνεται να κάνουμε μπίζνες με όλους, τόνισε.

 

Ανέφερε δε, ότι "είμαστε σε ένα ευρύτερο γεωπολιτικό παιχνίδι και πρέπει κάποια στιγμή να κατανοήσουμε ότι όλες μας οι ενέργειες πρέπει να είναι ενταγμένες στο πλαίσιο μιας ευρύτερης γεωστρατηγικής". Δυστυχώς, σημείωσε, αυτή τη στιγμή "το κομβικό κομμάτι της ελληνικής γεωστρατηγικής είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε τον Τουρκικό οδοστρωτήρα". Όπως εξήγησε ο κ. Γρίβας, αυτό "μας προσφέρει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε μια ευρύτερη γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδος, χτίζοντας συμμαχίες με εθνικά ανεξάρτητο τρόπο με χώρες, οι όποιες για δικούς τους λόγους είναι ενάντια σε αυτόν τον τουρκικό επεκτατισμό, όπως η Γαλλία, οι Αραβικές χώρες, η Αίγυπτος, πιθανότατα το Ισραήλ, φυσικά η Αρμενία και πολλές άλλες χώρες. (...) Δεν μπορείς, λοιπόν, να προδίδεις την υψηλή σου στρατηγική για κάποιες συμφωνιούλες που υποτίθεται ότι θα φέρουν κάποια χρήματα στην Ελλάδα που, σιγά μη φέρουν. Δεν μπορούμε για το ευτελές να προδίδουμε το σημαντικότερο" τόνισε χαρακτηριστικά.

"Οποιαδήποτε συζήτηση όχι για μερική αποστρατιωτικοποίηση, αλλά για οτιδήποτε είναι εκτός πραγματικότητας" σημείωσε ενώ κατέληξε ότι "στην Ελλάδα κυριαρχεί μία εθνομηδενιστική παράνοια που αποτελεί στρατηγικό κίνδυνο για τη χώρα".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Γρίβα στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?time_continue=697&v=UoHEGmhxyao&feature=emb_logo&ab_channel=FOCUSFM103%2C6