ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η βλέννα σαλιγκαριού στην κοσμητική- Σερραϊκή εταιρεία μπήκε δυναμικά στην Ευρωπαϊκή αγορά και με ορό προσώπου

coleaaa1Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr

Μπορεί τα σαλιγκάρια να μην φημίζονται για τις… ταχύτητες βαδίσματος που αναπτύσσουν, ωστόσο τα οφέλη τους τόσο από την ύπαρξή τους στη φύση, όσο και πάνω στον ανθρώπινο παράγοντα, τα… εκτοξεύουν στη κορυφή της «λίστας».

 

Οι καταπληκτικές ιδιότητες της βλέννας του σαλιγκαριού είναι γνωστές από την αρχαιότητα και χρησιμοποιούνταν από την εποχή του Ιπποκράτη στην παραδοσιακή ιατρική.

Θα μπορούσε κάποιος να την χαρακτηρίσει ακόμη και ως «μαγικό φίλτρο», καθώς έχει σωρεία θεραπευτικών ιδιοτήτων που εμπλέκουν σχεδόν όλα τα λειτουργικά συστήματα του ανθρώπου. Παράγεται από τον αλβουμινικό αδένα του σαλιγκαριού και είναι ουσία πρωτεϊνικής φύσεως όμοια με τα αντισώματα. Αποτελείται από αλλαντοΐνη, γλυκολικό οξύ, κολλαγόνο, ελαστίνη, gag, νερό και άλλα ειδικά πεπτίδια.

Μία εταιρεία από τις Σέρρες, αποφάσισε να αναλάβει ένα επιχειρηματικό ρίσκο, σε μία περίοδο που η λέξη «επένδυση», είναι λίγο έως πολύ απαγορευμένη. Αποφάσισε να επενδύσει και να εκμεταλλευτεί τα οφέλη της βλέννας του σαλιγκαριού.coleaaa2

Η cochlea garden με έδρα το Κρίνος Σερρών, ξεκίνησε τη λειτουργία της στις αρχές του 2012.
Η cochlea garden είναι η μόνη πιστοποιημένη εταιρεία που παράγει βλέννα στην Ελλάδα κι από τις λίγες στην Ευρώπη, ενώ θα συμμετέχει στη 2η Serexpo, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο, στις Σέρρες.

Όπως τόνισε ο υπεύθυνος της εταιρείας Γιάννης Δρίτσας στο newx.gr, η συγκομιδή της βλέννας γίνεται λαμβάνοντας υπ’ όψιν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα που προστάζει η Ελληνική Νομοθεσία και ο ΕΟΦ.

«Είμαστε η μοναδική εταιρία στην Ελλάδα που παράγουμε βλέννα σαλιγκαριού πιστοποιημένη από το Γενικό Χημείο του Κράτους και μία από τις λιγοστές στην Ευρώπη,» δήλωσε ο κ. Δρίτσας. Αφού γίνει η συγκομιδή της βλέννας μεταφέρεται σε εργαστήριο παρασκευής καλλυντικών, όπου και παρασκευάζονται οι κρέμες.

coleaaa3Όλες οι φυσικές ιδιότητες της βλέννας σαλιγκαριού μεταφέρονται στο δέρμα του ανθρώπου που τις χρησιμοποιεί και είναι πολλές:

-Αλλαντοΐνη – διεγείρει τον κυτταρικό πολλαπλασιασμό και έχει αντιερεθιστικές ιδιότητες.

-Γλυκολικό Οξύ – απολέπιση των νεκρών κυττάρων.

-Κολλαγόνο – αναγέννηση των κυττάρων.

-Ελαστίνη – διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος.

-Πρωτεΐνες και Βιταμίνες (Α&D) – αντιφλεγμονώδη δράση.

Φυσικά αντιβιοτικά – Εμποδίζουν τις μολύνσεις και καταπολεμούν τα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα, σύνδεση σε ειδικούς υποδοχείς των λεμφοκυττάρων του ανθρώπου και Αντιμικροβιακή δράση ενάντια σε βακτήρια (Bacillus Subtillis, Stafiloccocus Aureus,Escherichia Coli,Pseudomonas Aeruginosa) και μύκητες. Αμινοξέα (γλυκίνη, προλίνη, υδροσυπρολίνη, γλουταμινικό οξυ) θεραπεία πληγών κ.α.

Μετά τις κρέμες ημέρας και νυκτός, η εταιρεία έχει προχωρήσει και στην παρασκευή νέου προϊόντος, που είναι ο ορός προσώπου ( προσώπου και ματιών ).

Ποιες είναι οι ιδιότητές του;cocleaaaa4

Μαλακώνει το δέρμα μεταφέροντας υγρασία βαθειά στο δέρμα, ενισχύει την ελαστικότητα
και την σφριγηλότητα του εμποδίζοντας την ανάπτυξη των ρυτίδων.

Ο ενεργός συνδυασμός βλέννας σαλιγκαριού και πεπτιδίων ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και την σύνθεση ελαστίνης.

-Μείωση ρυτίδων

-Αύξηση της σφριγηλότητας

-Αντιοξειδωτική δράση

-Αύξηση υγρασίας

Ο ορός προσώπου περιέχει ποσοστό 60% βλέννα σαλιγκαριού.

Τα προϊόντα παρασκευάζονται στην Ελλάδα σύμφωνα με τους κανόνες που απαιτεί ο Ελληνικό Οργανισµό Φαρµάκων µε πιστοποίηση καλής παραγωγικότητας (GMP) και λειτουργεί σύµφωνα µε όλες τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. CPNP

Τα προϊόντα της cochlea garden διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα όπως σε φαρμακεία, αρωματοπωλεία, καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παραγγελίας μέσω internet, στην ιστοσελίδα cochlea garden.