ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χελιδόνιο: Αποτελεσματικό για τις ασθένειες του ήπατος και των νεφρών- Αντιμετωπίζει και την αυξημένη τριχοφυΐα των γυναικών

xelidonio16Χελιδόνιο το μέγα. Ένα φυτό που το συναντάμε στη χώρα μας, ενώ το κίτρινο χρώμα του και τα τέσσερα πέταλά του, είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Το χελιδόνιο αντέχει στο κρύο, ενώ ανθίζει τις εποχές από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Συνήθως το βλέπουμε σε χέρσες εκτάσεις ή ακόμη και κοντά σε φράχτες και τοίχους.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Το χελιδόνιο έχει εξαιρετικές και πολλές θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς έχει και ναρκωτικές ιδιότητες και σε μεγάλες δόσεις είναι δηλητηριώδες.

Το συγκεκριμένο φυτό είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για ασθένειες του ήπατος και των νεφρών, ενώ ενισχύει τη λειτουργία του συκωτιού και καθαρίζει το αίμα μας.

Ταυτόχρονα, το χελιδόνιο θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό για τις πέτρες στη χολή και στα νεφρά, αλλά και για τις αιμορροΐδες.

Ο χυμός του χελιδόνιου αντιμετωπίζει αποτελεσματικά την τριχοφυΐα στις γυναίκες, ακόμη και δερματικές παθήσεις, ενώ θεωρείται πως συμβάλλει και στην αντιμετώπιση παθήσεων του ματιού, όπως αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς ή ελαττωματική όραση.