ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξαιρετικό και μοναδικό μέλι λεβάντας- Τα «12 στρέμματα» στο… δρόμο της καινοτομίας

meli levantas16Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr

Το μέλι λεβάντας συγκεντρώνει όλα τα αρώματα των 12 στρεμμάτων, της ομώνυμης επιχείρησης «12 στρέμματα» που λειτουργεί στο Φωτολίβος της Δράμας. Η παραμονή των κυψελών στο κτήμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας των φυτών, είχε ως αποτέλεσμα την συλλογή νέκταρ από την εχινάκεια, το θυμάρι, την ρίγανη, το φασκόμηλο, το μελισσόχορτο, τον σιδερίτη, το δεντρολίβανο και κυρίως βέβαια της μεγαλύτερης σε έκταση απ ‘όλα, της αγαπημένη μας λεβάντας.

Με δειγματοληπτικά και οργανοληπτικά τεστ από έμπειρους επιστήμονες, ειδικευμένους στο μέλι λεβάντας της Γαλλίας, μπορεί με βεβαιότητα να χαρακτηρισθεί το μέλι των «12 στρεμμάτων», ως μέλι λεβάντας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%.

Το συγκεκριμένο μέλι επειδή περιέχει υψηλά ποσοστά σακχάρων είναι πολύ πιθανό να «παγώσει» σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θεωρείται από τα πιο σπάνια, γευστικά και ακριβά μέλια που υπάρχουν γι’ αυτό και συγκαταλέγεται στα gourmet προϊόντα μαγειρικής, καθώς βρίσκεται στα ράφια των delicatessen καταστημάτων και εξειδικευμένων τροφών.

«Εμείς είμαστε πολύ περήφανοι για τον χαρακτηρισμό «εξαιρετικής ποιότητας μέλι λεβάντας» και σας το προτείνουμε για μια διαφορετική, «ανθισμένη» κουταλιά μελιού που μετά την κατάποση η έκρηξη των λουλουδιών θα σας συνεπάρει,» τονίζουν οι νεαροί επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες της επιχείρησης «12 στρέμματα» Κατερίνα Γεωργιάδου και Βασίλης Ζαβούνης.