ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιαματικά λουτρά Κιβωτού - Γρεβενά

Loutra GrevenaΚοντά στα διοικητικά όρια των νομών Γρεβενών και Κοζάνης, έξω από το χωριό Κιβωτός και πριν το δρόμο προς Νεάπολη βρίσκεται μια ψυχρή πηγή από την οποία αναβλύζει νερό στη θερμοκρασία των 15 βαθμών. Η πηγή της Κιβωτού Γρεβενών ανήκει στην κατηγορία των Υδροθειούχων.

 

Το νερό αυτό έχει θεραπευτικές ιδιότητες λόγω της σύνθεσής του καθώς είναιπλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία, κολλοειδή και άλατα. Σήμερα το υδροθειούχο νερό αναβλύζει από δυο γεωτρήσεις σε ένα φυσικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε και συνεχίζει να διαμορφώνεται με τρόπο που να αναδεικνύει τα φυσικά κάλλη της περιοχής χωρίς να την αλλοιώσει.

Τόσο οι μικρές όσο και η μεγάλη πισίνα βρήκαν μεγάλη απήχηση στους επισκέπτες, με αποτέλεσμα να επισκέπτονται καθημερινώς το χώρο Πάρουτλου στην Κιβωτό πολλές δεκάδες επισκεπτών, αναζητώντας δροσιά και ανακούφιση κατά τις θερμές μέρες του καλοκαιριού και όχι μόνο.

Θερμοκρασία : 15οC. Για όσους επιθυμούν τα ζεστά λουτρά, υπάρχουν ξύλινα σπιτάκια με μέγεθος 2,5μ Χ 2,5μ, που λειτουργούν ως ατομικά λουτρά, με ζεστά νερά.

Χαρακτηριστικά : Ψυχρό - ολιγομεταλλικό - υποτονικό - υδροθειούχο - μετεωρικό - οξυανθρακούχο - χλωριούχο ασβεστιούχο - Μαγνησιούχο - ιαματικό νερό.
Ενδείξεις : Δερματοπάθειες, ρευματοπάθειες, παθήσεις αναπνευστικού και ουροποιητικού συστήματος.
τηλ. Λουτρών Κιβωτού : 24620 41385