ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δενδροφύτευση στην Ευκαρπία την Κυριακή 31 Ιανουαρίου

Dendrofytefsi Efkarpia1Ο Δήμος Παύλου Μελά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Κεντρικής Μακεδονίας και το Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 διοργανώνει δενδροφύτευση στη δασική έκταση της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας, σε θέση μεταξύ του Περιβαλλοντικού Πάρκου Δερβενίου και του Ρέματος του Μύλου την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016.
Η Διεύθυνση Δασών Θεσσαλονίκης έχει εγκρίνει την αναδάσωση 2.236 στρεμμάτων έτσι ώστε:
- να αυξηθεί η έκταση των δασών,
- να αποτραπεί η διάβρωση του εδάφους,
- να βελτιωθούν οι υδρολογικές συνθήκες και γενικότερα το δασοκομικό δυναμικό που θα συμβάλλει ουσιαστικά στη δέσμευση του άνθρακα σε μια ιδιαίτερα επιβαρυμένη από ρύπους και άλλες πιέσεις περιοχή.
Για το σκοπό αυτό έχουν ξεκινήσει οι εργασίες προετοιμασίας του εδάφους (αυλάκωση) στα 100 στρέμματα της έκτασης με την ουσιαστική βοήθεια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα μας και διέθεσε ειδικό προωθητήρα (μπουλντόζα). Στην παραπάνω έκταση θα φυτευτούν περίπου 20.000 δέντρα. Τις εργασίες παρακολουθούν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου κ Αθανάσιος Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ευκαρπίας Γιώργος Ασλανίδης και ο Διευθυντής Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αλέξανδρος Χατζηλιάδης.Dendrofytefsi Efkarpia2
Ο Δήμος Παύλου Μελά επιχειρεί με τις δενδροφυτεύσεις αλλά και με τις εργασίες των Δασοκομικών Χειρισμών που έχουν ξεκινήσει σε ενιαία επιφάνεια 690 στρεμμάτων στα πλαίσια του Προγράμματος “Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδος 2007-2013”, να αποκαταστήσει το υποβαθμισμένο δασικό τοπίο.
Παρακαλούμε όσοι σύλλογοι, φορείς, εθελοντικές ομάδες επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση της 31ης Ιανουαρίου, να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης και Πρασίνου στα τηλέφωνα 2313302309 και 2313302344(καθημερινές από τις 08.00 έως τις 15.00) ή στο 6977 360144 (όλες τις ημέρες και ώρες).