Χταπόδι με πιλάφι
Φοβερό χταποδάκι με πιλάφι. Εξαιρετική συνταγή. Στείλτε κι εσείς τη συνταγή σας, με τη φωτογραφία του πιάτου σας, στο info@newx.gr.
Υλικά
1 χταπόδι
1 φλυτζάνα ρύζι
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Φοβερό χταποδάκι με πιλάφι. Εξαιρετική συνταγή. Στείλτε κι εσείς τη συνταγή σας, με τη φωτογραφία του πιάτου σας, στο info@newx.gr.
Υλικά
1 χταπόδι
1 φλυτζάνα ρύζι
1 κρεμμύδι
Αλάτι
Πιπέρι
Μηλόπιτα…μοναδική και πολλή νόστιμη συνταγή, που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Μηλόπιτα μπορούμε να κάνουμε με πολλούς τρόπους και φυσικά υπάρχουν αρκετές συνταγές. Εμείς θα δούμε μία από αυτές.
Υλικά
-5 μήλα (3 κόκκινα-2 μπανανόμηλα)
-Μισή κούπα μαύρη ζάχαρη
Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία ελαφριά, γρήγορη, αλλά πεντανόστιμη συνταγή, για να συνδυάσουμε τις αγαπημένες μπριζόλες, με τις λατρεμένες πατάτες.
Στείλτε μας και τις δικές σας συνταγές στο info@newx.gr.
Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
4-5 πατάτες χοντροκομμένες
Λάδι
Αλάτι
Το πράσο μαγειρεύεται είτε ολόκληρο, είτε μόνο ο βολβός του, και χρησιμοποιείται σε σούπες, ως συμπλήρωμα σε πατάτες, με ρύζι (πρασόρυζο), ενώ φτιάχνει και καταπληκτικές σάλτσες. Η γεύση του μοιάζει με αυτή του κρεμμυδιού αλλά είναι πιο ήπια και πιο γλυκιά.
Πιο παραδοσιακή πίτα δεν υπάρχει και μας έστειλε τη συνταγή η φίλη μας και αναγνώστρια του newx.gr, Ευδοκία Ζαχαρίου. Σπανακοτυρόπιτα στο σινί, ψημένη στα κάρβουνα. Απολαύστε.
Υλικά
1 κιλό σπανάκια
1 κιλό αλεύρι
1 κουταλιά ξύδι
Λίγο λάδι
1 ποτήρι νερό
Τυρί τριμμένο
Είναι μια διαφορετική, αλλά εξαιρετική πίτα. Η πιπερόπιτα με διάφορα τυριά και μανιτάρια, τρώγεται είτε για πρωινό ή για βραδινό και είναι ελαφριά.
Υλικά
6 χειροποίητα φύλλα πίτας «Διαλεχτή»
400 γραμμάρια διάφορα τριμμένα τυριά της αρεσκείας σας (όπως φέτα, μυζήθρα, κεφαλοτύρι)
8 πιπεριές πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε λεπτές ροδέλες
Καλαμαράκια με ρύζι...ένα υπέροχο και νοστιμότο πιάτο, που μπορεί να απογειώσει τις αισθήσεις μας!
Μπορούμε να το επιλέξουμε ως κύριο πιάτο ή ως μεζεδάκι.
Υλικά:
-750 γρ. καλαμαράκια (φρέσκα ή καταψυγμένα)
-1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Ένα φαγητό άρρηκτα συνδεδεμένο με την Εθνική μας επέτειο της 25ης Μαρτίου, ωστόσο ο μπακαλιάρος σκορδαλιά, απολαμβάνεται οποιαδήποτε μέρα του χρόνου.
Υλικά
Μπακαλιάρος
Λάδι
Υλικά για το κουρκούτι
1 ½ με 2 φλυτζάνες τσαγιού αλεύρι
Μπέικιν (λίγο λιγότερο από μία κουταλιά του γλυκού
Αλάτι (στη μύτη του κουταλιού γλυκού)
Ζάχαρη (στη μύτη του κουταλιού γλυκού)
1 κουταλιά του γλυκού ούζο
1 κουτάκι μπίρα
Θέλετε να απολαύσετε πεντανόστιμο αρνάκι στο φούρνο με πατάτες; Το newx.gr σας παρουσιάζει μία συνταγή για απολαυστικό αρνάκι στο φούρνο. Κι επειδή οι καλές συνταγές, συνοδεύονται από άψογης ποιότητας προϊόντα, προμηθευτήκαμε το αρνάκι μας, από τη φάρμα «Πατμανίδη», που βρίσκεται στο χωριό Πέντε Βρύσες Θεσσαλονίκης. Εξαιρετικό κρέας και σας το συνιστούμε ανεπιφύλακτα.
Υλικά για τα φύλλα
Όταν το κρέας «παντρεύεται» με τα λαχανικά, τότε το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
Όπως εξαιρετικό και αγαπημένο είναι το φρικασέ.
Το newx σας παρουσιάζει μία μοναδική συνταγή, για φρικασέ όχι με αρνάκι, αλλά με μοσχάρι.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα ή 1 ½ ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Νόστιμος, εύκολος και υγιεινός μεζές είναι οι πατατοκεφτέδες.
Με λίγα και απλά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε μια μοναδική γεύση.
Η πατάτα γνωστή και ως "γεώμηλο", είναι φυτό που ανήκει στην οικογένεια των Σολανιδών.
Είναι φυτό ιθαγενές των υψιπέδων του Mεξικού, του Περού, της Xιλής και της Kολομβίας, περιοχές όπου ζούσαν Ινδιάνοι, Ίνκας, Αζτέκοι.
Μεταφέρθηκε από τη Νότιο Αμερική στην Ισπανία από Ισπανούς εξερευνητές και γρήγορα επεκτάθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Τα αυγά είναι μια άκρως θρεπτική τροφή, που την λατρεύουν οι άνθρωποι όλων των ηλικιών.
Μάλιστα τα αυγά τα συναντάμε συχνά μέσα σε πολλά φαγητά.
Το newx.gr θα σας παρουσιάσει μια πανεύκολη συνταγή, αυγά-ομελέτα με χωριάτικα λουκάνικα.
Με ελάχιστα υλικά μπορούμε να κάνουμε γρήγορα ένα εύκολο και γευστικό φαγάκι για την οικογένεια ή την παρέα μας.
Για να δούμε τα υλικά μας και τον τρόπο παρασκευής της ομελέτας μας.
Σήμερα το… μενού μας έχει μία πεντανόστιμη κασερόπιτα, με μανιτάρια και κόκκινες πιπεριές, που θα τη λατρέψετε είτε ως πρωινό, είτε ακόμη ως βραδινό.
Υλικά
1 πακέτο φύλλα
200 γραμμάρια τριμμένο κεφαλοτύρι
Το βραστό είναι ένα φαγητό που έχει συνδεθεί κυρίως με το κρύο, με το χειμώνα.
Ωστόσο, μπορούμε κάλλιστα να το απολαύσουμε όλες τις εποχές του χρόνου.
Το newx.gr, σας παρουσιάζει μία εξαιρετική συνταγή, για ένα πεντανόστιμο βραστό.
Υλικά
1 ½ κιλό μοσχάρι
1 κουτάλα λάδι