ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πεντανόστιμο πιλάφι Σινώπης

pilafi sinopisΈνα πιλάφι διαφορετικό και πεντανόστιμο.


 

Υλικά

2 ποτήρια ρύζι

2½ ποτήρια ζωμό κρέατος

8 κουταλιές βούτυρο

2 κουταλιές αμύγδαλα ασπρισμένα

1 κουταλιά φιστίκια Αιγίνης

½ ποτήρι αρακά

1 στήθος κότας

αλάτι

πιπέρι

1 πρέζα σαφράν (κρόκος)

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το ρύζι και 2 κουταλιές αλάτι. Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και τ΄ αφήνουμε να μουσκέψει μέχρι να κρυώσει το νερό. Κατόπιν ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σε κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και τ΄ αφήνουμε να καβουρντιστεί για 10 λεπτά.

Σε ένα φλιτζανάκι βάζουμε μέχρι τη μέση νερό ρίχνουμε το σαφράν και τ΄ αφήνουμε 30 λεπτά να «σταθεί». Κατόπιν ρίχνουμε το σαφράν και το ζωμό κρέατος στο ρύζι.

Στο μεταξύ σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τον αρακά και το στήθος της κότας κομμένα σε κομματάκια. Μόλις μισοβράσουν ο αρακάς με τα κομματάκια της κότας, τα ρίχνουμε στο ρύζι, κλείνουμε το καπάκι της κατσαρόλας και τ΄ αφήνουμε να βράσουν μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια σε λίγο βούτυρο, τα προσθέτουμε στο ρύζι και σερβίρουμε.