ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νόστιμο πρασόρυζο με σέλινο και καρότο

prasorizoΤο newx.gr σας παρουσιάζει σήμερα, ένα δημοφιλές και νόστιμο φαγητό, με «σφραγίδα» Ελληνική.

Υλικά

5 πράσα

2 καρότα

4 κύβους σελινόριζες

1 μεγάλο ποτήρι νερό

4 ντομάτες

 

1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι

6-7 κλαράκια σέλινο

Αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και κόβουμε και τα φύλλα σε κομμάτια. Ζεματάμε το πράσο, δηλαδή βράζουμε νερό, τα ρίχνουμε και τα αφήνουμε για 5 με 6 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα πράσα από τη φωτιά και τα στραγγίζουμε καλά.

Βάζουμε λάδι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε τα πράσα, τα καρότα που προηγουμένως έχουμε κόψει σε ροδέλες και τις σελινόριζες και τα τσιγαρίζουμε.

Όταν τσιγαριστούν ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, ενώ ήδη έχουμε βάλει τις ντομάτες μας στο μπλέντερ και τις έχουμε κάνει σάλτσα.

Όταν βράσει το νερό, ρίχνουμε τη σάλτσα κι αφού έχουν βράσει όλα μαζί, ρίχνουμε το ρύζι μας και ανάλογα συμπληρώνουμε με νερό.
Ρίχνουμε αλάτι και όταν δούμε ότι είναι σχεδόν έτοιμο, ρίχνουμε και τα κλαράκια σέλινου.

Καλή όρεξη!