ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέρδικα κοκκινιστή

perdika kokkinistiΈνας ιδιαίτερος τρόπος να μαγειρέψετε την πέρδικα.

Υλικά

Μία πέρδικα

ξύδι από καλό κρασί

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

μια πιπεριά κομμένη σε κύβους

2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ποτήρι του κρασιού κρασί

1 ποτήρι του κρασιού λάδι

2 ποτήρια του κρασιού νερό

μια πρέζα μοσχοπίπερο

ένα φύλλο δάφνη

μια πρέζα ρίγανη

μισό αγγούρι κομμένο σε ροδέλες

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το πουλί και το καψαλίζουμε με οινόπνευμα απ’ έξω, αλλά και μέσα στην κοιλιά του, για να φύγει η μυρωδιά. Στη συνέχεια, το μαρινάρουμε στο ξύδι, για περίπου μία ώρα.

Βάζουμε την πέρδικα στη χύτρα ταχύτητας με νερό. Βράζουμε την πέρδικα για 25 λεπτά και πετάμε το νερό. Στην ίδια χύτρα και αφού την πλύνουμε, ρίχνουμε το λάδι. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, την πιπεριά και το σκόρδο. Μόλις αρχίσουν να ξανθαίνουν τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε τις ντομάτες.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, ένα ποτήρι κρασί και 2 ποτήρια του κρασιού νερό. Μαγειρεύουμε στη χύτρα την πέρδικα, για περίπου μία ώρα. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές ή πιλάφι και γαρνίρουμε με τις ροδέλες του αγγουριού.