ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Νόστιμο, παραδοσιακό παστίτσιο

pastitsio1Θεωρείται από τα πιο… μπελαλίδικα φαγητά, αλλά το αποτέλεσμα πάντα μας ανταμείβει. Το παστίτσιο είναι από τα πλέον αγαπημένα φαγητά, μικρών και μεγάλων.

Το newx.gr σας παρουσιάζει μία συνταγή, για λαχταριστό, παραδοσιακό παστίτσιο.

Υλικά

¾ κιμά μοσχαρίσιο

1 πακέτο μακαρόνια Νο 2

1 κρεμμύδι μεγάλο

Σάλτσα

Αλάτι

Πιπέριpastitsio2

Μαϊντανό

Κανέλα

1 κουτί μπεσαμέλ «Γιώτης»

Παρμεζάνα ή γραβιέρα

Φρέσκο βούτυρο

Λάδι

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι (το μάτι της κουζίνας στο 8, αν έχει μέχρι 12 βαθμούς) σε ένα κατσαρολάκι και μόλις τσιγαριστεί, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βάζουμε νερό, τόσο που να σκεπάζει τον κιμά και τα’ αφήνουμε να βράσει λίγο. Προσθέτουμε λίγη σάλτσα (μισό κουτάκι), αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό. Στο «κατέβασμα» ρίχνουμε λίγη κανέλα.

Βράζουμε τα μακαρόνια σε νερό, λάδι και αλάτι και ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ, σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

Αδειάζουμε τα μακαρόνια στο τρυπητό και βουτυρώνουμε το ταψί, όχι μόνο τον πάτο, αλλά και το γύρω- γύρω. Βάζουμε μακαρόνια για να καλυφθεί ο πάτος, περίπου τα μισά.

Ρίχνουμε τον κιμά και λίγη τριμμένη παρμεζάνα ή γραβιέρα και ακολούθως απλώνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια.

Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ και ξανά από πάνω παρμεζάνα ή γραβιέρα και μικρά κομματάκια φρέσκο βούτυρο, διάσπαρτα.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει η μπεσαμέλ, δηλαδή για περίπου μία ώρα.

Καλή σας όρεξη και μην ξεχνάτε, μπορείτε να στείλετε και τις δικές σας συνταγές με φωτογραφίες, στο info@newx.gr.