ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ριτσέλι με κολοκύθα

ritseliΈνα από τα πιο νόστιμα γλυκά που έχετε φάει. Το ριτσέλι με κολοκύθα και η συνταγή του newx.gr, θα σας μείνουν αξέχαστα.

Υλικά

½ κολοκύθα

3 ξυλάκια κανέλας


 

1 φλυτζανάκι του καφέ λικέρ

2 φλυτζάνες του τσαγιού ζάχαρη

Σταφίδες ή χουρνάδες ή δαμάσκηνα (ή όποια θέλετε σε συνδυασμό)

Εκτέλεση

Κόβουμε την κολοκύθα σε τετράγωνα, μεσαία κομμάτια, με τη φλούδα. Τα πλένουμε πολύ καλά και βάζουμε τα κομμάτια στο ταψί και προαιρετικά τις σταφίδες- χουρμάδες- δαμάσκηνα.

Προσθέτουμε την κανέλα, το λικέρ και νερό, τόσο όσο να μην «σκεπαστούν» εντελώς τα κομμάτια κολοκύθας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς, με το ταψί στον πάτο του φούρνου.

Όταν δούμε ότι μαλάκωσαν τα κομμάτια, ρίχνουμε τη ζάχαρη. Βάζουμε ξανά το ταψί στο φούρνο, μέχρι να «δέσει» το σιρόπι.