ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι συνταγές των αναγνωστών μας- Χαλβάς σιμιγδαλένιος με καβουρδισμένα αμύγδαλα

xalvas simigdaleniosΜία εξαιρετική συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο, μας έστειλε η αναγνώστριά μας Μαρία Αλικότση. Στείλτε κι εσείς τη δική σας συνταγή, με φωτογραφία, στο info@newx.gr.

Υλικά

Μισό πακέτο σιμιγδάλι χοντρό

2 ποτήρια ζάχαρη

1 ποτήρι ηλιέλαιο

 

1 ξυλάκι κανέλα

100 γραμμάρια αμύγδαλα (εκτός αν θέλουμε παραπάνω)

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό. Τα βράζουμε για 5 λεπτά και με το ξυλάκι κανέλας και βάζουμε το σιρόπι στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ηλιέλαιο, καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα να πάρουν χρώμα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να πάρει και αυτό χρώμα.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και σιγά- σιγά με μια κουτάλα ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε. Το βάζουμε αν θέλουμε σε μικρά μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλα.