ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λαχανοντολμάδες στο φούρνο με ζυμαρικά- Οι συνταγές των αναγνωστών μας

laxanontolmades me makaroniaΜία διαφορετική, ενδιαφέρουσα και λαχταριστή παραλλαγή των λατρεμένων λαχανοντολμάδων, μας έστειλε η φίλη και αναγνώστρια του newx.gr Ρένα Λίτσου. Απολαύστε την. Στείλτε μας τη συνταγή σας στο info@newx.gr.

Υλικά

16-18 φύλλα λάχανο

200 γρ. μακαρόνια

100 γρ. κιμά από χοιρινό ή μοσχάρι

1 κρεμμύδι τριμμένο

1 ποτηράκι κρασί λευκό

2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Αλάτι

Πιπέρι

2 φλυτζάνια τσαγιού ζωμό λαχανικών

1 φλιτζανάκι ντοματοχυμό

Εκτέλεση

Ζεματάτε τα φύλλα σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε. Βράζετε το κρεμμύδι με λίγες κουταλιές ζωμό λαχανικών μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτε το λάδι και τον κιμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα για 10 λεπτά.

Σβήνετε το κρασί ρίχνετε το τοματοχυμό και το 1 φλυτζάνι ζωμό και συνεχίζετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά. Βράζετε τα μακαρόνια.

Τα στραγγίζετε και τα κόβετε στα 4.Αναμειγνύετε με το μίγμα τον κιμά.Προσθέτε αλάτι,πιπέρι, το μισό τυρί και ανακατεύετε.

Μοιράζετε την γέμιση στα φύλλα και τα τυλίγετε. Τοποθετείτε τα ρολά σε πυρίμαχο ταψί. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ζωμό, σκορπίζετε το βούτυρο σε κομματάκια και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.