ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σοκολατόπιτα γεμιστή με μαρμελάδα- Οι συνταγές των αναγνωστών μας

keik sokolatas me marmeladaΘα μας τρελάνετε με τις υπέροχες συνταγές που μας στέλνετε και σας ευχαριστούμε θερμά που μας εμπιστεύεστε και στο «κομμάτι» της μαγειρικής, στέλνοντάς μας τις μοναδικές και γευστικότατες συνταγές σας. Η πολύ καλή φίλη και αναγνώστρια του newx.gr Ρένα Λίτσου, έστειλε μία εξαιρετική συνταγή για μία μοναδική σοκολατόπιτα με γέμιση μαρμελάδας. Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας. Στείλτε μας κι εσείς τη συνταγή σας στο info@newx.gr.

Υλικά

-150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα

-150 γραμμάρια ζάχαρη

-150 γραμμάρια βούτυρο

-1 πρέζα αλάτι

-6 αυγά

-150 γραμμάρια αλεύρι

Για τη γέμιση

-4 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο (ή όποια άλλη γεύση προτιμάμε)

Για το γλάσο

-300 γραμμάρια γλάσο σοκολάτας

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε την πίτα: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί σε μια κουταλιά νερό. Χτυπάτε σε λεκάνη το βούτυρο, μαλακωμένο με την ζάχαρη και το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε την σοκολάτα λιωμένη και μετά τους κρόκους έναν- έναν ανακατεύοντας καλά.
Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την ενώνετε με το μίγμα, προσθέτοντας τέλος και το αλεύρι κοσκινισμένο και το ενσωματώνετε απαλά.

Αδειάζετε το μίγμα σε φόρμα, φορμαρισμένη με βουτυρωμένο λαδόχαρτο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς, για μία ώρα περίπου. Ξεφορμάρετε την πάστα, την αφήνετε να κρυώσει, την κόβετε στη μέση οριζόντια, τοποθετείτε το ένα φύλλο της σε πιατέλα, στρώνετε επάνω του την μαρμελάδα, σκεπάζετε με το άλλο φύλλο της πάστας και καλύπτετε εντελώς την επιφάνεια της τούρτας με το γλάσο σοκολάτας.

Καλή σας όρεξη!