ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ταραμοκεφτέδες με σπανάκι

taramokeftedesΠεντανόστιμους ταραμοκεφτέδες με σπανάκι, προτείνει η αναγνώστριά μας Ρένα Λίτσου, στέλνοντάς φυσικά και την αντίστοιχη συνταγή.

Υλικά

-200 γραμμάρια ταραμά άσπρο

-1 κιλό σπανάκι

-3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια

-1 ματσάκι άνηθο

-Λάδι για τηγάνισμα

-Αλεύρι (όσο πάρει)

-Αλάτι

-Πιπέρι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, αφού πρώτα τα πλύνουμε καλά και τα στραγγίσουμε. Ρίχνουμε σε μπολ ένα ποτήρι του κρασιού νερό, λιώνουμε μάσα σ’ αυτό τον ταραμά και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και τον άνηθο.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και περίπου 5-6 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει το μίγμα πηχτό.

Βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά και μόλις το λάδι κάψει παίρνουμε κουταλιές της σούπας από το μίγμα και αδειάζουμε στο τηγάνι.

Όταν οι ταραμοκεφτέδες πάρουν χρώμα από την μια πλευρά, τους γυρίζουμε να πάρουν και από την άλλη. Βγάζοντάς τους από το τηγάνι, τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρουμε ζεστούς.

Καλή σας όρεξη!