ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αρακάς κοκκινιστός

arakas27717Μία γρήγορη και ελαφριά συνταγή για τον αγαπημένο μας αρακά, σας παρουσιάζει σήμερα το newx.gr.

Υλικά

600 γραμμάρια αρακά κατεψυγμένο

½ κρεμμύδι ξερό μεγάλο ή 1 μικρό

2 πατάτες χοντροκομμένες

1 σκελίδα σκόρδο

 

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

200 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα, με λάδι τόσο ώστε να καλύπτεται ο πάτος. Τα τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά περίπου, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε τις πατάτες και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά επίσης.

Προσθέτουμε τον αρακά και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε νερό, τόσο ώστε να καλυφθούν σχεδόν οι πατάτες και αφήνουμε να βράσουν για 40 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και ακολούθως ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 λεπτά περίπου, χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μισό.

Καλή σας όρεξη!