ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μελιτζάνες με χταπόδι- Οι συνταγές των αναγνωστών μας

melitzana me xtapodiΜία μοναδική συνταγή, για να φτιάξετε εξαιρετικό χταπόδι με μελιτζάνες, μας έστειλε η κ. Ζωή Τοπαλίδου.

Υλικά

1 χταπόδι κατεψυγμένο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί κόκκινο ή λευκό

1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας

 

Λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

1 δαφνόφυλλο

½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη

5-6 μελιτζάνες

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το χταπόδι, σε δυνατή φωτιά. Το χταπόδι βγάζει τα υγρά του και τ’ αφήνουμε μέχρι να εξατμιστούν.

Ακολούθως ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί.

Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και το δαφνόφυλλο και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε νερό.

Ξεπικρίζουμε τις μελιτζάνες ως εξής: Κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε ένα ταψί, με μπόλικο νερό και μπόλικο αλάτι και αφήνουμε για τουλάχιστον μία ώρα. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν και τις πατάμε και λίγο με το χέρι, για να φύγουν τα υπόλοιπα υγρά.

Σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας και αμέσως μετά τις ρίχνουμε στη σάλτσα με το χταπόδι για να βράσουν, για πέντε λεπτά.

Προαιρετικά σερβίρετε και με κοφτό μακαρονάκι, το οποίο αφού βράσετε για 5 λεπτά, το βράζετε για άλλα πέντε λεπτά με τη σάλτσα.

Καλή σας όρεξη!