ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξαιρετικά κοτομπιφτέκια

kotompiftekia17817Νόστιμη και υγιεινή η συνταγή που μας έδωσε ο γνωστός μας spinman (https://spin-man.com/ ). Εξαιρετικά μπιφτέκια κοτόπουλου. Απολαύστε τα.

Υλικά

1 κιλό κιμά κοτόπουλου (από στήθος)

3 κόκκινα κρεμμύδια

 

2 καρότα πλυμένα και ξεφλουδισμένα

3 σκελίδες σκόρδου

2 κόκκινες πιπεριές

2 αυγά

Τριμμένη φρυγανιά

Αλεύρι

3 κουταλιές της σούπας ρίγανη

2 κουταλιές της σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο

Αλάτι

Πιπέρι

2-3 φλυτζάνες λάδι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πιπεριές και το σκόρδο, τα οποία προηγουμένως έχουμε κόψει στο multi. Ρίχνουμε ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ρίχνουμε τους κρόκους από τα δύο αυγά.

Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, για 5 λεπτά και να γίνει ομοιόμορφος καταμερισμός των υλικών.
Ο κιμάς θα κολλάει στα χέρια μας και θα είναι λίγο νερουλός. Προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά, τόση ώστε να «δέσει» το μίγμα και να μην κολλάει στα χέρια μας.

Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε αλεύρι. Πλάθουμε ένα- ένα τα κεφτεδάκια μας, τα ρίχνουμε στο αλεύρι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα ψηλό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το αφήνουμε να ζεσταθεί για μερικά λεπτά και ρίχνουμε τα κεφτεδάκια μας και τηγανίζουμε για πέντε λεπτά περίπου την κάθε πλευρά. Η φωτιά θα πρέπει να είναι στο μέτριο αν το τηγάνι μας δεν είναι αντικολλητικό. Αν είναι αντικολλητικό, η φωτιά να είναι δυνατή.

Καλή σας όρεξη!