ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κυδώνι μαρμελάδα

markelada kidoniΦτιάξτε μόνοι μία γευστικότατη και υγιεινή μαρμελάδα, με τα αγαπημένα κυδώνια. Στείλτε κι εσείς τη συνταγή σας, με τη φωτογραφία του πιάτου σας, στο info@newx.gr.

Υλικά

6 μεγάλα κυδώνια

Ζάχαρη

1 ματσάκι αρμπαρόριζα

 

Εκτέλεση

Ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια, τα κόβουμε στη μέση, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Βάζουμε τα κομμάτια σε μια κατσαρόλα με νερό, τόσο ώστε να σκεπάζονται και τα βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις μαλακώσουν, τα βγάζουμε και τα περνάμε στο multi, ενώ κρατάμε στην άκρη και μία φλυτζάνα από το ζουμί που βράσαμε τα κυδώνια.

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη φλυτζάνα με το ζουμί, τα λιωμένα στο multi κυδώνια και ζάχαρη. Υπολογίζουμε για κάθε φλυτζάνα από το multi, μισή φλυτζάνα ζάχαρη.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να «δένει» η μαρμελάδα ρίχνουμε την αρμπαρόριζα. Αφήνουμε την αρμπαρόριζα για πέντε λεπτά, τη βγάζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο, μέχρι να «δέσει» καλά.

Καλή σας όρεξη!