ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χταπόδι με πιλάφι

xtapodi me pilafiΦοβερό χταποδάκι με πιλάφι. Εξαιρετική συνταγή. Στείλτε κι εσείς τη συνταγή σας, με τη φωτογραφία του πιάτου σας, στο info@newx.gr.

Υλικά

1 χταπόδι

1 φλυτζάνα ρύζι

1 κρεμμύδι

Αλάτι

Πιπέρι

Λάδι

Άνηθο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι, δηλαδή τη «φούσκα» του, από μάτια κ.λπ. Το βάζουμε στη χύτρα με ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, δύο φλυτζάνες νερό και λίγο αλάτι. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ενώ μόλις αρχίσει να σφυρίζει η χύτρα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο. Συνολικά βράζουμε για τρία τέταρτα με μία ώρα.

Κόβουμε σε κομμάτια το χταπόδι, όχι πολύ μικρά και τ’ αφήνουμε στην άκρη, ενώ το ζουμί το κρατάμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε δύο φλυτζάνες από το ζουμί του χταποδιού που βράσαμε πριν, με λίγο λάδι, μία φλυτζάνα ρυζιού και το κρεμμύδι από τη χύτρα, αλλά λιωμένο.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και προς το τέλος λίγο άνηθο.

Καλή σας όρεξη!