ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κοτόσουπα με αυγολέμονο

kotosoupa31119 min 1Θρεπτική και δυναμωτική, η κοτόσουπα απολαμβάνεται κυρίως όταν πέφτει η θερμοκρασία, αλλά και όχι μόνο. Σας παρουσιάζουμε μία εύκολη συνταγή, για πεντανόστιμη κοτόσουπα με αυγολέμονο.

Υλικά

Μισό κοτόπουλο με τα κόκκαλα

1 κρεμμύδι ολόκληρο και καθαρισμένο

1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες

1 κύβο κνορ κοτόπουλου

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζανάκι του καφέ ρύζι

2 αυγά (μόνο τους κρόκους)

1 λεμόνι (το χυμό του)

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε καλά το κοτόπουλο, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, τόσο ώστε να «σκεπάζεται» καλά το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τον κύβο κνορ, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, για 45 λεπτά με μία ώρα περίπου.

Όταν αρχίσει να βράζει, σχηματίζεται αφρός, τον οποίο αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα, μέχρι να σταματήσει.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα, το αφήνουμε στην άκρη και το ξεψαχνίζουμε, αφαιρούμε δηλαδή τα κόκκαλα.

Σουρώνουμε το ζουμί και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το ρύζι και το λάδι. Βράζουμε για 20 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας συχνά.

Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε τους κρόκους, χτυπάμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε σιγά- σιγά το λεμόνι και μια κουτάλα από το ζουμί που βράσαμε.

Προσοχή, τα αυγά δεν πρέπει να είναι κρύα, αλλά να έχουν θερμοκρασία δωματίου.

Ρίχνουμε σιγά- σιγά το αυγολέμονο στο ζουμί, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε για 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και ακολούθως κατεβάζουμε το φαγητό μας.

Αν μας βγει λίγο ξινή η σούπα, προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να πάρει μία βράση.

Καλή σας όρεξη!