ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι αντί για ζάχαρη

xalvas me meli12118Μία φοβερή και πιο υγιεινή εκδοχή του αγαπημένου σιμιγδαλένιου χαλβά, μας έστειλε η φίλη και αναγνώστρια Δήμητρα Κασμερίδου. Χαλβάς σιμιγδαλένιος με μέλι αντί για ζάχαρη. Στείλτε κι εσείς της δική σας συνταγή και φωτογραφίες στο info@newx.gr.

Υλικά

-1 ποτήρι λάδι

-2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι

-4 ποτήρια νερό

-400 ml μέλι

-1 ξυλάκι κανέλα

-Λίγο γαρύφαλλο για το «στόλισμα»

-Κανέλα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει. Μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το ξυλάκι κανέλας και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.

Ρίχνουμε το νερό σιγά- σιγά και μετά το μέλι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και το βάζουμε σε οποιοδήποτε σκεύος της αρεσκείας μας, είτε σε μικρά μπολάκια, είτε σε μεγάλο μπολ.
Όταν το σερβίρουμε ρίχνουμε λίγο γαρύφαλλο από πάνω και επίσης πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.

Καλή σας όρεξη!