ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μια μοναδική τούρτα σοκολάτας

gliko katerinas1Είχαμε την ευκαιρία να τη δοκιμάσουμε, ξετρελαθήκαμε φυσικά ζητήσαμε αμέσως τη συνταγή. Μία μοναδική τούρτα σοκολάτας από τα χεράκια της Κατερίνας Μυλοθροπούλου. Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή και σας συνιστούμε ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσετε.

Υλικά

Για το κέικ

1 βιτάμ

4 αυγά
2 φλυτζάνες ζάχαρη
1 φλυτζάνα γάλα
1 συσκευασία των 500 γραμμαρίων φαρινάπ
1 βανίλια

Για το σιρόπι

1,5 φλυτζάνα ζάχαρη
2 φλυτζάνες νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ

Για τη σαντιγί

1 κουτί garni Γιώτης σοκολάτα
400 ml κρύο γάλα

Εκτέλεσηgliko katerinas2

Για το κέικ

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα αυγά και σιγά- σιγά προσθέτουμε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι. Βουτυρώνουμε τη φόρμα του κέικ, η οποία φόρμα πρέπει να έχει κενό στη μέση. Ψήνουμε για περίπου 40 με 45 λεπτά, στους 180 με 200 βαθμούς. Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το σιρόπι

Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε για πέντε λεπτά περίπου, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να κρυώσει.

Για τη σαντιγί

Χτυπάμε για πέντε λεπτά όλα τα υλικά.

Ολοκλήρωση της τούρτας

Κόβουμε οριζόντια το κέικ σε τρία τεμάχια ίσου μεγέθους. Βάζουμε το πρώτο κομμάτι κάτω, το περιχύνουμε με σιρόπι. Μετά απλώνουμε σαντιγί σε όλη την επιφάνεια. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα άλλα κομμάτια, βάζοντάς τα το ένα πάνω στο άλλο.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για να κρυώσει, για 4-5 ώρες.
Σερβίρουμε με γλυκό του κουταλιού ή πασπαλίζουμε με τρούφα.

Καλή σας όρεξη!