ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εξαίσιο ψάρι πλακί- Πώς να το μαγειρέψετε

plaki22418bΚαι σε ποιον δεν αρέσουν τα ψάρια; Εκτός από θρεπτικά, είναι και πεντανόστιμα. Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία μοναδική συνταγή, για αγαπημένο ψάρι πλακί.

Υλικά (για 4 άτομα)

12 κολιοί καθαρισμένοι

8 γαρίδες πλυμένες

2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 βαθιά κουτάλα λάδι

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

150 ml σάλτσα ντομάτας

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

½ ποτήρι λευκό κρασί

Αλάτι

Εκτέλεση

Αλατώνουμε τα ψάρια μας και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη σάλτσα ντομάτας και 4-5 ποτήρια νερό.
Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς, στον πάτο του φούρνου, για 45 λεπτά περίπου. Αμέσως μετά προσθέτουμε το κρασί, ανακατεύουμε και αφήνουμε για άλλα δέκα λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαραθεί ο μαϊντανός.

Προσθέτουμε τα ψάρια και τις γαρίδες, φροντίζουμε το νερό να φτάνει μέχρι τη μέση των ψαριών, αν χρειαστεί δηλαδή προσθέτουμε νερό. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στη θέση πιο πάνω από τη μέση.
Μετά από δέκα λεπτά, γυρνάμε το φούρνο στο γκριλ. Στα 35- 40 λεπτά περίπου, γυρίζουμε τα ψάρια και δυναμώνουμε στους 250 βαθμούς.
Αφήνουμε μέχρι να ψηθούν, για 10- 15 λεπτά περίπου.

Καλή σας όρεξη!