ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιμάμ μπαϊλντί

Ιμαμ 5

Το όνομά του σημαίνει «ο Ιμάμης μπαΐλντισε (λιποθύμησε)», επειδή, σύμφωνα με το μύθο, ένας ιμάμης, που το δοκίμασε για πρώτη φορά, έχασε τις αισθήσεις του.

Το βασικό συστατικό του ιμάμ μπαϊλντί είναι οι μελιτζάνες και τα κρεμμύδια.

Υλικά:

-10 μελιτζάνες (κανονικές)

-5 μεγάλα κρεμμύδια

-3 σκ. σκόρδο

-μισό ματσάκι μαϊντανό

-7 ώριμες ντομάτες (4 για τη σάλτσα και 3 για να σκεπάσουμε τις μελιτζάνες)

-Λάδι

-Αλάτι.

Τρόπος παρασκευής:

Ιμαμ 4Καθαρίζουμε και τηγανίζουμε τις μελιτζάνες.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κρεμμύδια (χοντροκομμένα) και τα σκόρδα.

Ρίχνουμε λίγο νερό.

Τα βράζουμε για 15 λεπτά και έπειτα τα στραγγίζουμε.

Ιμαμ 3Κάνουμε σάλτσα τις 4 ντομάτες και τις άλλες 3 τις κόβουμε λεπτές ροδέλες για να σκεπάσουμε τις μελιτζάνες.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Έπειτα, ρίχνουμε τη σάλτσα, το μαϊντανό, αλατίζουμε και ανακατέβουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Ιμαμ 1Τέλος, γεμίζουμε καλά τις μελιτζάνες με το υλικό μας και επάνω τοποθετούμε τις ντομάτες που έχουμε κόψει σε ροδέλες.

Ψήνουμε στο πάνω-κάτω, στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά και για ένα 15λεπτο βάζουμε το φαγητό μας στον αέρα και στο γκριλ.

Και μη ξεχνάτε πως η μαγειρική θέλει φαντασία και μεράκι.

Καλή σας όρεξη!