ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λαχταριστή πίτσα

pitsa

Τι χρειαζόμαστε:

Για την ζύμη:

· 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
· 1 κ.σ βούτυρο η μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
· 1 κ.γ αλάτι
· 1 φλ.τσαγιού χλιαρό γάλα
· 1 κ.γ ξύδι
· 1 πρέζα ζάχαρη

Για την γέμιση

· 2 ντομάτες αποφλοιωμένες χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
· 2 κ.σ ελαιόλαδο
· 1/2 κ.γ ρίγανη και αλάτι
· 2 φλ τσαγιού διάφορα κίτρινα τυριά
· 6 φέτες ζαμπόν
· 1 φλ τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες
· 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές φέτες.

Πώς το κάνουμε:

1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε μπολ, εκτός από το αλεύρι.

2. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι ή με το χέρι μέχρι να έχουμε μία ζύμη απαλή, ελαστική και εύπλαστη.

3. Σε ρηχό, ελαφρώς λαδωμένο, ταψάκι 34 ή 36 εκ. απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα μέχρι να καλύψει όλο το ταψί.

4. Σε μπολ ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες με το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ρίγανη.

5. Με κουτάλι απλώνουμε την κρύα σάλτσα στη ζύμη.

6. Στρώνουμε το ζαμπόν στην πίτσα, πασπαλίζουμε με τα τυριά, απλώνουμε τα μανιτάρια και τέλος γαρνίρουμε με την πιπεριά.

7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, για 20΄ περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να λιώσουν τα τυριά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε αντί για ζαμπόν, κοτόπουλο. Πάντως όπως και να είναι, είναι πεντανόστιμη.

 

Πηγή: sintagespareas.gr