ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πεντανόστιμοι σπιτικοί λουκουμάδες

loukoumades 2O ελληνικής προέλευσης λουκουμάς, είναι ένα γλυκό δημοφιλές στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Νότια Ασία.

Φτιάχνεται από ζύμη τηγανισμένη σε καυτό λάδι.

Οι λουκουμάδες έχουν σχήμα σφαιρικό ή κρίκου και περιχύνονται με μέλι ή με σιρόπι, γαρνίρονται με κανέλλα και σε κάποιες περιπτώσεις με ζάχαρη σε άχνη.

Υλικά:

loukoumades

2 μεγάλα φλυτζάνια αλεύρι, που φουσκώνει μόνο του

2 μεγάλα ποτήρια χλιαρό νερό

1 φακελάκι μαγιά

Λίγο αλάτι

Λάδι για τηγάνι

Κανέλα

Καρύδια

Τρόπος παρασκευής:loukoumades 1

Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη.

Προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει η ζύμη μας. Τέλος προσθέτουμε και το αλάτι και αφήνουμε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 30 λεπτά.

Κόβουμε κομματάκια τη ζύμη και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε απορροφητικό χαρτί όταν βγάλουμε τους λουκουμάδες από τη φωτιά για να τραβήξει τα λάδια.

Τέλος, τους περιχύνουμε με πεντανόστιμο ελληνικό μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα και τριμμένα καρύδια.

Αν κάποιος πάλι θέλει μπορεί να ρίξει άχνη ζάχαρη ή σιρόπι σοκολάτας.

Και μη ξεχνάτε πως η μαγειρική θέλει φαντασία και μεράκι.

Καλή σας όρεξη!