ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σπιτικές τηγανιτές πατάτες

paattes tiganitesΔύο απλές λέξεις, που τις λατρεύουν μικροί και μεγάλοι: Τηγανιτές πατάτες!

Δεν υπάρχει άνθρωπος, που να μην έχει φάει έστω και μια φορά.

Μπορεί να παχαίνουν λίγο παραπάνω, ωστόσο η γεύση τους ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Μπορούμε πανεύκολα να τηγανίσουμε σπιτικές πατάτες πανεύκολα, γρήγορα και πάνω από όλα υγιεινά.

Υλικά:

-5 μεγάλες πατάτεςpaattes tiganites 1
-ελαιόλαδο.
-Αλάτι
-Ρίγανη.

Τρόπος Παρασκευής:

Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε στους 200 βαθμούς. Έπειτα καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες ή όπως θέλουμε.

Πλένουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε καλά.

Μόλις το λάδι αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν.

Σε ένα βαθύ πιάτο, αφού πρώτα στρώσουμε λίγο χαρτί κουζίνας προκειμένου να τραβήξει τα «πολλά λάδια» βάζουμε τις φρεσκοτηγανισμένες πατατούλες.

Τέλος ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη, ενώ προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένο κεφαλοτύρι.

Και μη ξεχνάτε πως η μαγειρική θέλει μεράκι και φαντασία.

Καλή σας όρεξη!