ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γαρίδες Σαγανάκι

saganaki

Ένας από τους καλύτερους "ουζομεζεδες" είναι η γαρίδες και μάλιστα σαγανάκι.

Μπορουμε να φτιάξουμε το σαγανάκι μας πανεύκολα στο σπίτι, απολαμβάνοντας μια γεύση μοναδική.

Υλικά

1 κιλό γαρίδες μεγάλες

2 μέτριες ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες

1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

250 γρ. φέτα σκληρή ή ημίσκληρη

½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη

¾ φλιτζανιού τσαγιού ελαιόλαδο

½ κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία παρασκευής

Πλένετε πολύ καλά τις γαρίδες και μ’ ένα πολύ μυτερό μαχαιράκι αφαιρείται το εντεράκι τους.
Τις βράζετε για 7-8 λεπτά σε λίγο αλατισμένο νερό (να μην τις σκεπάζει), με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας. Τις στραγγίζετε, κρατάτε μια φλιτζάνα από το ζουμί τους και τις ξεφλουδίζετε, αφήνοντας όμως τα κεφάλια τους.

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο, σοτάρετε ελαφρά τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε ελάχιστο νερό, την καυτερή πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.
Σιγοβράστε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Προσθέστε το μαϊντανό, τη φέτα «σπασμένη» σε μικρά κομματάκια και τις γαρίδες. Μοιράστε το φαγητό σε μικρά γιουβετσάκια, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 7-8 λεπτά στους 200ο C και σερβίρετέ το αμέσως.