ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φασιανός κουρκούτι ("μάσινο" παραδοσιακό μακεδονίτικο φαγητό)

fasianos koyrkoutiΥλικά

 

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 φασιανός
8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Αλάτι
10 ποτήρια νερό
10 κουταλιές αλεύρι
χυμό ενός λεμονιού
4 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τον φασιανό, τον καψαλίζουμε, τον πλένουμε με άφθονο νερό, τον κόβουμε σε μερίδες και τον ξαφρίζουμε.Στην συνέχεια βάζουμε το νερό στην χύτρα τον φασιανό και το αλάτι και τον βράζουμε για περίπου 35’- 40’.

Σε ένα μπολ προσθέτω νερό κρύο και λίγο από το βρασμένο νερό, ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω καλά ώστε να γίνει σαν χυλός για κρέπες (αν χρειαστεί προσθέτω κι’άλλο κρύο νερό). Παράλληλα αφαιρώ τον φασιανό από την κατσαρόλα και βάζω το ζουμί να πάρει μία βράση.

Την κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω τον χυλό ανακατεύοντας συνεχώς για να μη μου σβολιάσει.

Ξανατοποθετώ την κατσαρόλα στην φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς και στην συνέχεια προσθέτω τοσκόρδο το λάδι και το λεμόνι.