ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σαραγλί Θάσου

saragli thassouΥλικά για τα φύλλα

1 κιλό αλεύρι

2 κουταλιές μπέικον

1 κουταλιά βούτυρο (φυτικό)

½ κούπα λάδι

Σιρόπι

3 ποτήρια νερού ζάχαρη

½ ποτήρι μέλι

3 ½ ποτήρια νερό

2 βανίλιες

καρύδια τριμμένα και κύμινο για το πασπάλισμα λάδι για το άλειμμα των φύλλων

Διαδικασία παρασκευής

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Ανοίγουμε μεγάλα φύλλα, τα οποία κατόπιν τα κόβουμε λωρίδες. Βάζουμε την κάθε λωρίδα μέσα στο ταψί το οποίο είναι πολύ λαδωμένο αφού πρώτα τη σουρώσουμε. Αυτό γίνεται με όλα τα φύλλα μέχρι να τελειώσουν. Βάζουμε κι άλλο λάδι από πάνω για να γίνουν τραγανά στο ψήσιμο.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (180ο βαθμούς) για ¾ της ώρας μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε κατόπιν το σιρόπι ζεστό, πάνω στα ζεστά φύλλα. Πασπαλίζουμε με τα τριμμένα καρύδια και το κύμινο.