ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρασοτηγανιά με κόκκινο πιπέρι

prasotiganiaΤο πράσο μαγειρεύεται είτε ολόκληρο, είτε μόνο ο βολβός του, και χρησιμοποιείται σε σούπες, ως συμπλήρωμα σε πατάτες, με ρύζι (πρασόρυζο), ενώ φτιάχνει και καταπληκτικές σάλτσες. Η γεύση του μοιάζει με αυτή του κρεμμυδιού αλλά είναι πιο ήπια και πιο γλυκιά.

Υλικά (4 άτομα)

 600 γρ. χοιρινό(χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μπουκιές )

3 μεγάλα πράσα

1 πρέζα ρίγανη

2 κουτ.γλυκ.κόκκινο πιπέρι(πάπρικα γλυκιά)

½ φλιτζ.τσαγ.ελαιόλαδο

Αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το κρέας, το έχουμε πρώτα αλατίσει και πασπαλίσει με λίγο ρίγανη, το βράζουμε με λίγο νερό, το ξαφρίζουμε και όταν απορροφήσει σχεδόν τα υγρά του, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τα πράσα ψιλοκομμένα, τα αλατίζουμε λίγο, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι μας μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα για 6-7 λεπτά περίπου.

Έπειτα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και την ρίγανη, σιγοβράζομε και ανακατεύομε σταδιακά μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε την πρασοτηγανιά περιχυμένη με λίγο λεμόνι προαιρετικά.