ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μυδοπίλαφο

midopilafoΤο μύδι (Mytilus) είναι γένος θαλάσσιων οργανισμών, που ανήκει στην οικογένεια Μυτιλίδες. Απαντάται σε όλες τις ελληνικές θάλασσες. Θεωρείται εύγευστη τροφή και πολύ θρεπτική. Για το λόγο αυτό εκτρέφεται σε μυδοκαλλιέργειες.

Υλικά

½ κιλό μύδια μεγάλα
καθαρισμένα

1 σκελίδα σκόρδο

ψιλοκομμένη

1 μικρή πιπεριά καυτερή

ψιλοκομμένη

χυμό από 1 μικρό λεμόνι

2 κουταλιές Σούπας Βούτυρο

1 κουταλιά Σούπας Πελτέ ντομάτας

2 φλιτζάνια Τσαγιού Ρύζι για πιλάφι

½ κουταλάκι Γλυκού Πιπέρι

Αλάτι

Διαδικασία παρασκευής

Ξεπλένετε πολύ καλά τα μύδια και τα βάζετε να αχνιστούν μόλις για 4-5 λεπτά, με ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό και το χυμό λεμονιού.
Προσθέτετε την πιπεριά, τον πελτέ της ντομάτας διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι τσαγιού νερό, το σκόρδο και το βούτυρο. Σιγοβράζετε για 6-7 λεπτά.
Ρίχνετε 6 ½ φλιτζάνι τσαγιούνερό, το αλάτι, ανακατεύετε και αφήνετε το ζωμό μέχρι να αρχίσει να βράζει. Ρίχνετε το ρύζι ανακατεύετε και αφήνετε το πιλάφι να σιγοψηθεί και να απορροφήσει σχεδόν όλο το ζωμό του.
Κατεβάζετε το πιλάφι από τη φωτιά, σκεπάζετε με βαμβακερή πετσέτα και το αφήνετε να απορροφήσει τα υγρά του για 5-10 λεπτά. Σερβίρετε το πιλάφι ζεστό πασπαλισμένο με άφθονο πιπέρι.