ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κουραμπιέδες Καρβάλης

kourabiedes karvalisΟ κουραμπιές είναι ένα χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, όπως το μελομακάρονο, και που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του προέρχεται από το τουρκικόKurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη.

Υλικά

600 γρ. αμύγδαλο ψίχα
με τη φλούδα

600 γρ. βούτυρο γάλακτος

2 κρόκοι αυγών, 250 γρ. ζάχαρη ψιλή

900 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια κανέλα

1 φλιτζανάκι μπράντι, άχνη ζάχαρη

Διαδικασία παρασκευής

Χτυπάμε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Όταν ασπρίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.

Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα και το αλεύρι, μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε στρογγυλό σχήμα και τους ψήνουμε στους 180οC, μέχρι να ροδίσουν.

Όταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους κυλούμε σε άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε στην πιατέλα σε στρώσεις και σε κάθε μία στρώση πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.