ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Γριβάδι ταβάς

grivadi tavasΣτην Ελλάδα το ομώνυμο φαγητό γριβάδι θεωρείται το κατ΄εξοχήν παραδοσιακό φαγητό στην πόλη της Καστοριάς όταν παρασκευάζεται ταυτόχρονα το ίδιο ψάρι άνω των τριών κιλών.

Υλικά

1 ψάρι γριβάδι
2 πιπεριές πράσινες
2 ντομάτες
1 ματσάκι μαϊντανό
3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
λίγο κόκκινο πιπέρι αλάτι
¼ φλιτζανιού ξύδι
1 φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε το ψάρι. Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε τη φρυγανιά, το μαϊντανό ψιλικομμένο και το σκόρδο. Αλευρώνουμε το ψάρι και το τοποθετούμε στο ταψί προσθέτοντας γύρω-γύρω ψιλοκομμένες τις ντομάτες και τις πιπεριές. Πασπαλίζουμε το ψάρι με λίγη φρυγανιά και κόκκινο πιπέρι. Χτυπάμε το λάδι με το ξύδι και το περιχύνουμε στο ψάρι προσθέτοντας και λίγο νερό. Ψήνουμε το γριβάδι στους 180 οC για 1 περίπου ώρα.