ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πιπεριές με τσιρόνια

Piperies me tsironiaΤα ψάρια της Πρέσπας παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία και ιδιαιτερότητα.

Το τσιρόνι είναι το πιο κοινό είδος της περιοχής και συναντάται σε μεγάλες συγκεντρώσεις. Αλιεύεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πιπεριές,
2 μέτριες ντομάτες,
μια αρμαθιά τσιρόνια λιαστά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε τα τσιρόνια. Αφού τα τοποθετήσουμε έτσι όπως είναι σε ταψί μέσα στον φούρνο για 15 λεπτά, τα βγάζουμε και τα αφήνουμε σε χλιαρό νερό, μέχρι να μαλακώσει η πέτσα τους.
Ψήνουμε τις πιπεριές επάνω στη σόμπα, μέχρι να «ιδρώσουν» και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Αφού ψιλοκόψουμε τις πιπεριές και τις ντομάτες, τις βάζουμε στο τηγάνι με λαδάκι για 15' μέχρι να «δέσει» η σάλτσα. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα τσιρόνια, και τα προσθέτουμε στη σάλτσα 5 λεπτά προτού ετοιμαστεί.